På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Medborgarskolan Stockholm

Yrkeshögskoleutbidningar är eftergymnasiala och baseras på behov i arbetslivet. Medborgarskolan erbjuder i dagsläget YH-utbildningar i Stockholm på Påhlmans Handelsinstiut och Stockholms Tillskärarakademi.

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som syftar till att täcka de behov av kompetens som finns ute i arbetslivet. Utbildningarna drivs i nära samarbete med arbetsgivare och innehållet styrs av arbetslivets behov och varierar därför över tid.

En YH-utbildning tar mellan ett och tre år. De håller högt tempo och studenterna utbildas för en tydlig yrkesroll. De flesta utbildningar varvar teori med praktik ute på en eller flera olika arbetsplatser, så kallad LIA (Lärande i arbete). Detta gör att studenterna kan sitt yrke ganska bra när utbildningen är klar.

Att läsa en YH-utbildning är oftast kostnadsfritt och berättigar till studiemedel.

Arbetsgivare kan påverka yrkeshögskolans utbildningar både genom att delta i planeringen inför och i själva genomförandet av en utbildning. Yrkeshögskolan är en bra plattform för att ta fram och rekrytera medarbetare med aktuell och skräddarsydd kompetens, från dag ett efter examen.

www.medborgarskolan.se