På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

97 % av Entreprenörskolans tidigare studenter har fått jobb som Butikskommunikatörer/VM

97 % av Entreprenörskolans tidigare studenter har fått jobb som Butikskommunikatörer/VM

Skrivet av: Entreprenörskolan Campus Leksand

Publicerat: 2013-04-11

Magnus Hellmark studerar till Butikskommunikatör/Visual Merchandiser på Entreprenörskolan i Leksand. Entreprenörskolan som bedrivit yrkeshögskoleutbildningar sedan 1997. På sitt första LIA- äventyr var Magnus på Ikea Furuset i Oslo. Nu väntar fem veckor i Stockholm på ett belysningsföretag.

Vad kommer du få göra på din andra LIA?

Jag ska delta i en marknadsstudie om butiksbelysning. Hur ser marknaden ut under 2013 och hur stor kunskap har den om LED- belysning. Syftet är också att lyfta de fördelar LED har i form av besparingar och nya möjligheter i exponeringsarbetet.

Hur ser dina kommande LIA- drömmar ut?

Bra fråga. Jag går verkligen på en bred utbildning och det finns mycket jag skulle vilja prova på. Vem vet, tycker jag det fortsättningsvis är intressant och kul med belysning kommer jag säkert fortsätta i den riktningen.  

 Varför sökte du till Entreprenörskolan i Leksand?

Jag har alltid haft en förkärlek för inredning och design. När jag kom i kontakt med en student från Entreprenörskolan som berättade om utbildningen blev jag helt såld. Så jag sökte och kom in.

Vad har varit mest utvecklande med utbildningen?

Jag har vuxit som person. Jag ser nya möjligheter och vågar ta tag i saker på ett annat sätt än förut. Sedan har jag fått en helt ny syn på butiksexponering. Varje gång jag går förbi ett skyltfönster eller ser en snygg exponering börjar jag analysera.

Vilken nytta kommer du att ha av din utbildning?

Redan efter min första LIA kände jag att arbetslivet och skolan var synkade. Utbildningen i Leksand har ringat in det som är viktigt.

Vad kommer du att jobba med efter dina två år på Entreprenörskolan? 

Antingen med att planera kommersiell belysning i butiker eller på IKEA som Visual Merchandiser.