På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

E-handelsstudenter på LIA

E-handelsstudenter på LIA

Skrivet av: Högskolecentrum Bohuslän

Publicerat: 2011-03-11

Namn: Niklas Dahlquist

Ålder: 24

Varför just din utbildning: Jag tycker det är intressant. Och med den växande marknaden blir det ännu roligare!

Bäst hittills: Bäst hittills är nog de inspirerande lärarna och klasskompisarna, vi är ett skönt gäng entreprenörer som kan bolla idéer och hjälpa varandra.

Det bästa med att plugga på HCB: HCB har lyckats hitta en del riktigt bra lärare som ger mycket inspiration.

Skogen eller krogen: Fjällen, att få åka lite snowboard är det bästa som finns.

Vad ville du bli när du var liten: Rik uppfinnare.

Om 10 år: Entreprenör.

Var gör du din LIA-period och vad får du göra: Jag gör min LIA på ett företag som heter www.väggfäste.com, det är ett företag startat av en kille som heter Nicklas Karlsson från Uddevalla som säljer just väggfästen. Han bor nu i Kina och jag gör min LIA så gott som helt online. Och har då valt att placera mig i Åre. Nu sitter jag och tar reda på vad som behövs göras för att han skall kunna lansera sin verksamhet i Norge, det är intressant och givande då jag själv kommer ha nytta av detta i framtiden.

Tips till blivande studenter: Lev livet innan du sätter dig i skolbänken, och var säker på att de du läser är något du är intresserad i så det inte blir gå i skolan för att gå i skolan. Men när man väl är där är det bara att köra hårt!

Vad händer i helgen? Ja de ska dumpa några decimeter så de blir ut att åka puder helt klart. Säkert med avslutning på Bygget.

 

Namn: Jonna Sandberg Utbult

Ålder:26 år

Varför just din utbildning: Det är en kul och utvecklande bransch som gör dig rörlig i ditt arbete

Det bästa med att plugga på HCB: God sammanhållning och engagerade föreläsare samt närheten till Göteborg. Kursen ”Webb och interaktionsdesign” var något helt nytt för mig, men väldigt roligt

Vad ville du bli när du var liten:
Business woman eller flyggudinna

Om 10 år: Projektledning med online satsningar. I dom bästa av världar väljer jag själv vilka kunder jag jobbar med. Sommarsemestrar i ett chalet i Schweitz och vintern på en strand långt bort.

Var gör du din LIA-period och vad får du göra: Praktiserar för Sevdotcom i Dubai Media City, Mellanöstern. Ansvarar för QuickAbuDhabi.com - online gift shop, nya sociala medier strategi och vår sprillans heta Facebook sida. Kontaktat kunder för feedback, producerat en procedure manual samt utbildat personal i ett internt bonussystem som är kopplat till vår online tjänst QAD. 

Tips till blivande studenter: Välj sanningar som är bra för er och var nyfikna. Ingen fråga är för dum och se till att ha kul under tiden.

 

Namn: Isabelle Winberg, 20 år
Ny student på Högskolecentrum Bohuslän. Uppväxen i Stockholm och nu bosatt i studentlägenhet i Uddevalla, ett stenkast från HCB.

Varför läser du just din utbildning ”Konceptutvecklare e-handel”?
- Att läsa en utbildning som stämmer överens med mitt intresse för e-handel samt för mig som person, är en lyx för mig. Inte nog med att jag får utveckla mina kunskaper, jag får också lära mig mer. Detta får jag göra tillsammans med en klass som är minst lika intresserad som jag är. Och även tillsammans med lärare samt föreläsare som är inom branschen.

Det bästa med att plugga
- Att studera i en lugn miljö. Eftersom jag kommer från Stockholm så är det skönt att komma till en miljö som saknar storstadspulsen. Det gör att studierna inte blir lidande, utan här får jag tid till att fokusera och ta in mycket kunskap. Det bästa med utbildningen är närheten till arbetslivet.
- Jag kommer i kontakt med företag och får se hur det funkar på ett tidigt stadium. Att man får utöva det praktiskt, det man fått lära sig teoretiskt. Jag ser verkligen fram emot ett arbete inom branschen. Gärna i Stockholm, där jag har min familj. 

Vad gör du om 10 år
- Då har jag otroligt mycket kunskap och erfarenhet från branschen. Jag arbetar hemma i Stockholm igen, antingen som egen eller anställd och jag gör mitt yttersta varje dag för att vara med i de snabba svängarna. En önskan är att en av mina ideér har fått utlopp och har  en betydelse i e-handelsvärlden.

LIA (Lärande i arbete)
- Jag gör min första LIA-period på Posten i Stockholm. Förutom att delta i möten med Arne Andersson (Distanshandelsexpert Posten Norden) och lyssnar på föreläsningar, så har jag ett eget uppdrag. Det går ut på att kartlägga retailkedjor i aspekten hur långt de har kommit inom e-handeln. Efter första avcheckningen av mitt arbete ser vi att slutresultatet kommer bli mycket spännande.

Tips till blivande studenter
Våga vara nyfiken och framåt. Att fråga en extra gånger är heller inte fel om det är något du klurar på. Det du lär dig nu kommer du alltid att ha i bakfickan.

Skogen eller krogen
I skogen är skidbackarna min stora passion, på krogen kan jag alltid få mig ett gott skratt.

Vad ville du bli när du var liten
Delfinskötare, journalist eller ”som pappa”.