På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Med delar av andra året i Kina!

Med delar av andra året i Kina!

Skrivet av: Exportakademien

Publicerat: 2011-08-29

Bli en del av vår tids drama!

Kinas vandring från u-land till att återta sin position som stormakt saknar motstycke i historien. Maktförskjutningen i världen har pågått en tid men finanskrisen 2009 påskyndade processen. Väst tvingades inse sin sårbarhet medan Kina fungerade som draglok för den sargade världsekonomin.

Många är de svenska företag som sett fördelarna med att producera i Kina. Närmare bestämt är det 10.000 svenska företag som bedriver handel med Kina. Många med bristfälliga kunskaper om kinesisk affärskultur vilket skapar missförstånd och sämre affärer. Det krävs mer än att ha läst en artikel som denna och lärt sig att man ska lämna över visitkortet med två händer, att man ska ha tålamod och inte
låta motparten tappa ansiktet. Utbildningen Exportförsäljning – Interkulturellt affärsmannaskap tar denna utmaning på allvar och förlägger därför hela andra året på plats i Kina.

Den kinesiska affärskulturen är på många sätt annorlunda från vår egen och för att bedriva handel där är det därför viktigt att komma väl förberedd. Det finns gott om fallgropar och behovet av människor som kan vägleda företagen på denna marknad är stort.

Kina är så mycket mer än ett land med billig arbetskraft. Det är idag världens näst största ekonomi, bara USA har fler dollarmiljardärer och enorma mängder människor tar varje dag steget från fattigdom till medelklass. En medelklass som har stora behov och det som sker är att ett nytt land byggs från grunden.

För ett litet exportberoende land som Sverige är det av största vikt att öka kunskaperna om den marknad som utgör så stor potential men idag endast utgör tre procent av varuexporten.

Trenden är dock tydlig och exporten från Sverige till Kina ökade med 14 procent under 2010. Samtidigt är det ca 700 svenska företag som har etablerat sig i Kina. Ofta för att producera men också för att komma närmare denna marknad.

Vad Kinas ekonomiska framgångar kommer innebära för världen återstår att se men klart är att det är historia som skrivs.

Vill du uppleva och vara en del av vår tids mest betydelsefulla händelser? Är du utåtriktad, nyfiken på din omvärld och driven av utmaningar? Genom att studera Exportförsäljning – Interkulturellt affärsmannaskap placeras du i händelsernas centrum.