På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Utbildningsministern besökte Yrkeshögskolan Kungsbacka

Utbildningsministern besökte Yrkeshögskolan Kungsbacka

Skrivet av: Yrkeshögskolan Kungsbacka

Publicerat: 2011-05-06

 

Måndagen den 18 april besökte utbildningsminister Jan Björklund Yrkeshögskolan i Kungsbacka. Han var mycket imponerad av verksamheten och tror starkt på yrkeshögskoleutbildningar som utbildningsform.

- Mitt intryck av Yrkeshögskolan i Kungsbacka är mycket gott. Det känns att Kungsbacka vill vara en utbildningskommun med goda resultat, berättar Jan Björklund.

Läs mer om vilka utbildningar Yrkeshögskolan Kungsbacka har här www.yh.kungsbacka.se

Under besöket fick han även delta på ett ordinarie ledningsgruppmöte för utbildningen CAD-konstruktion och design. Där fick han möjlighet att fråga näringslivet om vad de ser för fördelar med yrkeshögskoleutbildningar. Företagsrepresentanterna nämnde att det är väldigt bra att de får vara delaktiga i hur utbildningen ska se ut. Det säkerställer att de får rätt kompetens på de personer de anställer sedan.

- Det är roligt att vår verkamhet uppmärksammas och att vi kan ha en så öppen dialog som vi haft med utbildningsministern idag, säger Marcus Lindborg, rektor på Yrkeshögskolan i Kungsbacka.

Fler reportage från Yrkeshögskolan Kungsbacka

Sök en utbildning på Yrkeshögskolan Kungsbacka

Yrkeshögskolan Kungsbacka har än en gång beviljats att starta utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker samt Bygg- och ...

CAD-konstruktörer sökes

Nu är det ett stort sug efter CAD-konstruktörer på arbetsmarknaden. Lars-Ivar Fredberg...