På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Andreas LIA på Technicon i Tyskland - bilindustri.

Andreas LIA på Technicon i Tyskland - bilindustri.

Skrivet av: Campus i12

Publicerat: 2015-04-21

Andreas Scortea från Digital Design – Surface Designer (Campus i12, Eksjö) gör sin andra och sista LIA på Technicon i Tyskland.

Var är du placerad under din LIA?
Jag befinner mig i en utav Tysklands storstäder, Köln. Jag är på Technicon Design Studio Cologne, som befinner sig i ett industriområde bredvid gigantiska Ford fabriken. Företaget inriktar sig framför allt på bilindustrin och samarbetar med alla möjliga utav dessa, bl.a Volkswagen, Audi och Ford. De jobbar även med CGI och grafik som materialsättning och visualiseringar. De har en Ocolus Rift station där man simulerar bil-modellen i en virtuell scen som du sedan sitter i med hjälp utav Oculus Riften. Det är en liten studio med totalt 7 anställda, som kommer och går lite till och från vart de behövs.


Vad har du för arbetsuppgifter?
Jag har som huvuduppgift fått att beta-testa en av Autodesks nya programvaror som heter SpeedForm en programmvara som ännu är i utveckling. Uppgiften är att hjälpa ett par Amerikaner att återskapa en gammal racerbil (Harris Speedster) som det bara fanns en av, då den brann upp. Informationen som finns kvar utav den är väldigt begränsad, upp emot 4-5 bilder totalt. Mitt uppdrag är att med hjälp av bilderna återskapa bilen i "SpeedForm", då hjälper vi dem få en bättre bild av hur bilen såg ut med hjälp av 3D-modellen samt att jag skall skriva en rapport till Autodesks utvecklingsavdelning om hur jag tycker man kan förbättra programmet. Bortsätt från detta projekt hjälper jag till på företaget med diverse Alias-problem och byggen. Tyvärr kan jag inte visa något från SpeedForm-projektet då det är hemlighetsstämplat (på grund av mjukvaran, inte bilen).


Hur är det att bo i Köln?
Staden i sig är väldigt trevlig, den trivs jag i väldigt bra. Tycker inte det är någon större skillnad på vardagen här och i Sverige, de mesta fungerar likadant och det är simpelt att förstå. Här finns ett stort problem som går mig på nerverna dygnet runt, de har nämligen inga kortmaskiner i vanliga resturanger, bagerier eller kafeterior. Vilket innebär att om man glömt ta ut pengar så blir man utan mat (vilket är lätt hänt då man inte har hållt i en sedel på flera månader i Sverige). Inte nog med det så är Euron en oehört dålig valuta på grund utav sina tusen mynt som är värda näst intill ingenting...
Väldigt fin stadsbild, finns en hel del att se, mycket korv att äta och mycket öl att dricka. En utav Tysklands mest kompakta städer, därmed väldigt mycket på liten yta! Lokaltrafiken är väldigt bra, så att ta sig runt är inget problem. Då syftar jag på spårvagnarna, bussystemet är horribelt. Jag köpte mig en skateboard för att undvika bussen, där med skatear jag en kvart till och från praktiken varje dag. Vilket i sig är helt underbart på morgonen när man korsar Rhein-floden.

Foto: Andreas Scortea i Monaco.