På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Besöksnäringen växer! Väx till ledare hos oss!

Besöksnäringen växer! Väx till ledare hos oss!

Skrivet av: Östsvenska yrkeshögskolan

Publicerat: 2015-04-24

För den som drömmer om en karriär inom den växande hotell och besöksnäringen finns nu nya möjligheter. På Turistakademien vid Nyströmska skolan i Söderköping har man en lång tradition och ett stort utbud av vuxen- och yrkeshögskoleutbildningar. Nytt för i år är Yrkeshögskoleutbildningen Hotell Management. 

Utbildningen, som startar i augusti, har plats för 26 studenter och har 400 yrkeshögskolepoäng som löper över fyra terminer. Första terminen är mer teoretisk med kurser ibland annat branschengelska, juridik, kommunikation, IT och hotell och turism. Under den tiden gör man också studiebesök och många resor. En viktig del i utbildningen är den så kallade LIA-perioden (Lärande i arbete) som utgör 22 veckor av utbildningen. 

– Då är eleverna ute på praktik och får chans att möta blivande arbetsgivare och knyta kontakter och omsätta de teoretiska kunskaperna i praktiken. 

Utbildningen är unik på flera sätt menar Magnus Ekenblom. 

– Vi brinner verkligen för yrkeshögskoleutbildningar och har gott rykte i regionen. Vi har ett nära samarbete med branschvärlden över hela landet. Vi har bra föreläsare och pedagoger kopplade till utbildningen och vi har ett väldigt bra upparbetat kontaktnät. Det är värdefullt för studenterna och gör att det finns goda chanser till att få jobb efter avklarad utbildning. 

Fler reportage från Östsvenska yrkeshögskolan

Bli ledare inom hotell och konferens!

För den som drömmer om en karriär inom den växande hotell och turismnäringen finns nu nya möjligheter. I Söderköping st...