Vill du gå en utbildning som ger dig goda jobbmöjligheter? På Yrkeshögskolan i Mölnlycke får du spetskompetenser och en bredd som gör dig attraktiv i många olika branscher. Träffa Isabelle och Björn som båda fick jobb på sina LlA-platser.

Isabelle Svahn, 25, ville gå en bred utbildning med många praktiska moment. Hon hittade Marknadsföring och försäljning vid Försäljningsakademien, Yrkeshögskolan i Mölnlycke (YHiM). - Jag ville ta chansen att skapa värdefulla kontakter som kunde ge bra jobbmöjligheter och erfarenheter att ta med mig ut i arbetslivet, säger Isabelle.

En härlig magkänsla

Björn Ljungqvist, 23, läser Teknisk försäljning på Försäljningsakademien och har redan fått jobb trots att han tar examen först till sommaren. - Vi har tre praktikperioder under utbildningen och det är gyllene tillfällen att testa olika branscher. Jag har redan fått jobb som Account Manager, säger Björn som tyckte att valet av utbildning var enkelt. - Jag älskar att träffa nya människor och att utvidga mitt kontaktnät. Efter intervjun vid Försäljningsakademien fick jag en härlig magkänsla. Jag hade hittat rätt!

Kurser på Handelshögskolan

Även Isabelle har fått jobb på en av sina praktikplatser. LlA:n, i kombination med att YHiM samarbetar med Handelshögskolan i Göteborg, var anledningen till att hon valde just Marknadsföring och försäljning framför andra utbildningar hon sökt. Ett val hon inte har behövt ångra. - Under min första LlA var jag på Ung Företagsamhet Göteborgsregionen där jag idag jobbar som kommunikatör. Björn menar att det absolut bästa med YHiM är gemenskapen på skolan och att lärarna ser studenternas olika behov. - Det är små klasser och gemenskapen med klasskompisarna är grym. Det bästa är att kurserna vi läser är relevanta för arbetslivet, berättar Björn. - För min del har det bästa med studietiden helt klart varit praktiken och möjligheten att skapa kontakter. Jag hade aldrig varit där jag är idag om jag inte hade valt att plugga på YHiM. Det är jag väldigt tacksam för, avslutar Isabelle.

Källa: Studentumguiden 2014, sidan 17.