På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Att plugga till transportledare på distans -

Att plugga till transportledare på distans - "Det bästa jag har gjort!"

Skrivet av: Teknikhögskolan

Publicerat: 2018-09-19

Catrin Kilén stod i ett vägskäl för ett par år sedan. Med 14 år bakom sig som bland annat transportplanerare inom båtbranschen, ville hon vidare. Hon visste att det var inom transportbranschen hon ville fortsätta, men exakt med vad, visste hon inte. Så efter att ha sökt runt lite dök ett par olika utbildningsalternativ upp, varav en var en yrkeshögskoleutbildning till Transportledare inom grön logistik på Teknikhögskolan i Uddevalla. Först skulle den vara bunden med föreläsningar på plats, men sedan gjordes den om till distans. Skillnaden är att man kan befinna sig var som helst i landet och ändå ta del av föreläsningarna i realtid.

För Catrins del har det ändå känts bäst att närvara fysiskt, men hon uppskattar möjligheten att kunna sitta hemma och ta del av lektionerna i realtid. Två andra viktiga faktorer vid val av utbildning var att den innehöll LIA (praktik) på ett företag samt att utbildningen bara var 2 år.

- Det gjorde att utbildningen passade mig ypperligt. Den har förändrat mig som person. Jag har tagit tillfället i akt och utmanat mig själv på många sätt. Att stå inför klassen och hålla en presentation har varit utmanande, att vara med i ledningsgruppen som studeranderepresentant har gjort att jag vågar mer idag än innan. Distansutbildningen till Transportledare är det bästa jag har gjort!

Med detta nya självförtroende i ryggen, och med all kunskap hon fått under utbildningen ser Catrin mycket ljust på framtiden. Hon har redan fått anställning via sin LIA-praktik på ett företag, trots att utbildningen inte riktigt är avslutad än, men det tar inte stopp där.

- Mitt mål är att ha en ledande position inom branschen i framtiden och utbildningen till Transportledare har gett mig en bra grund och perfekt start på min framtida resa. Prova! Det är det värt!

Fler reportage från Teknikhögskolan

DU HAR FORTFARANDE CHANS ATT BLI ANTAGEN

Nu är flera av Teknikhögskolans YH-utbildningar med start till hösten 2019 öppna för sen anmälan! Du har vä...