På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Det var viktigt att välja rätt utbildning!

Det var viktigt att välja rätt utbildning!

Skrivet av: Åsbro kursgård

Publicerat: 2020-04-01

Det har alltid varit självklart för Emma Lampinen, 34 att arbeta inom lantbruk och med djur, men mitt i livet valde Emma att byta spår. Hon började studera till Servicetekniker Elkraft!

Att karriärsväxla mitt i livet är det många som drömmer om, men att våga ta klivet till omskolning är ett stort steg. Emma är en av de som har vågat satsa på en helt ny yrkesbana.  Men att hitta utbildningen till jobbet var en process som tog tid. Det var många parametrar att ta hänsyn till och det var viktigt att det vart rätt!

”Jag började se på olika yrkesroller och hur en arbetsdag skulle se ut, om det var varierande och något jag skulle trivas med i längden. Jag tittade även på anställningsmöjligheter, både generellt och geografiskt” säger Emma. Hon spanade runt på nätet, besökte flera studievägledare och gjorde noga avvägningar gällande studieform, studietid och kommande arbetsliv.

Hon ville ha ett yrkesliv med variation i arbetsuppgifterna, möjlighet till både fysiskt arbete och mentala utmaningar. Hon ville även arbeta i en bransch med bra möjligheter och stor efterfrågan på arbetskraft. Efter noga övervägningar sökte Emma en Yrkeshögskoleutbildning till Servicetekniker Elkraft på Åsbro Kursgård och startade utbildningen augusti 2019 och det har hon inte ångrat!

”Intensiv, kul och utmanande utbildning”

”Variationen i utbildningen är jättekul och att det är många olika delar. Det är en intensiv, kul och utmanande utbildning. En bra variation mellan teori och praktik. När vi får omsätta teorin med praktiska övningar, då ramlar polletten ner och man lär sig väldigt fort. Det som är bra med utbildningen är att den är så bred och passar många. Du bestämmer själv senare vilket område du vill specialisera dig inom. Det ska bli spännande att komma ut i arbetslivet och fortsätta lärandet!”

Fler reportage från Åsbro kursgård

Christian utbildar sig till Servicetekniker inom Elkraft, något han inte ångrar!

Christan var inälld på en yrkesroll som Storlinjemontör men när han sökte sig till utbildningen på Åsbro Kurs...

Målet var att hitta en utbildning som ledde till jobbet för livet.

Nu arbetar Emma som Elkrafttekniker på Vattenfall Services Nordic i Pajala och känslan är att hon hittat helt r...

Jobbet för dig som vill arbeta fysiskt utomhus och på hög höjd!

”Man packar ihop sina grejer, rullar ut med bandvagnen i linjegatan och börjar montera&rdqu...

LINJEMÖNTÖRERNA SOM FÖR SINA YRKESKUNSKAPER VIDARE

För instruktörerna Conny och Erik är det lätt att motivera sina studenter - De vet att studenterna komme...

Starkström en barndomsdröm!

Det var ingen slump att Louise vart intresserad av el. Pappa Ulf var i branschen och som barn tyckte Louise att det var...