På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Direkt från skolbänken till fast tjänst

Direkt från skolbänken till fast tjänst

Skrivet av: Stadsmissionens Yrkeshögskola

Publicerat: 2015-03-20

Linnea Nieto gick utbildningen till behandlingspedagog på Stadsmissionens Yrkeshögskola våren 2014 och hon fick jobb direkt efteråt.

Direkt efter avslutad utbildning påbörjade Linnea ett vikariat på ett behandlingshem drivet av Stockholms stad. På samma ställe hade hon även gjort delar av sin praktik. När vikariatet avslutades fick Linnea en fast tjänst på beroendeenheten på Upplands Väsby kommun. Hon påbörjade arbetet i september och här tjänstgör hon som behandlingsassistent  på ett stödboende inom öppenvården. Hon är kontaktperson för några klienter men jobbar även med uppsökarverksamhet, trygghetsstöd samt utslussning.
- Jag trivs väldigt bra här, får använda mig av allt jag lärt mig under utbildningen och lär mig massor varje dag.  Här samarbetar jag med både handläggarna och behandlarna. Jag kom snabbt in i verksamheten och jag kommer också att få vidareutbilda mig. Först ut ligger en anhörigvecka då jag bland annat kommer att få lära mig mer om hur missbruket påverkar den drabbades anhöriga.
Utbildningen till behandlingspedagog har varit en språngbräda för Linnea som direkt efter avslutad utbildning fick möjlighet att arbeta med det hon länge önskat och strävat mot.
- Denna utbildning har förändrat mitt liv och jag hade aldrig varit där jag är idag utan skolan och utbildningen. Jag är stolt över att ha gått Stockholms Stadsmissions utbildning till behandlingspedagog och att representera Stadsmissionens värdegrund,  den ligger djupt förankrad ända in i benmärgen hos mig. Ett förhållningssätt som är en stor tillgång i mitt arbete. Det behövs fler människor inom missbruksvården med den här utbildningen och jag önskar alla nuvarande studerande lycka till med studierna och i framtiden.