Ellinor Strandesjö går första året på Visualisering - Rum, inredningar och produkter. Här berättar hon om sin första LIA-period som hon gör på Abstracta i Lammhult.

"Mitt namn är Ellinor Strandesjö och går första året på visualisering rum, inredning och produkter.

Jag gör min LIA på Abstracta som håller till i Lammhult och ingår i Lammhult design group.

Mina uppgifter är att skapa renderingar av frilagda produkter och större miljöer som visar hur Abstractas produkter kan se ut i en verklig miljö. Bilderna är gjorda för att visas på deras hemsida och sociala medier, både i information- och marknadsföringssyfte.

I inlägget visar jag bilder som är från det första uppdraget jag tog mig an. En hängande ljudabsorbent som kallas Basic Baffle, en snabbskiss som jag gjorde för att få struktur i min idé och för att visa på min idé innan jag började modellera det i 3d. Sist i bildserien ligger det två slutbilder avsedda för leverans av den färdiga miljön.

Bilderna är gjorda i 3d studio max och postproduktionen i Photoshop.

Min LIA är och har varit mycket givande. Tillsammans med feedback och önskemål från Abstracta om hur de vill visa upp sina produkter har jag jobbat mycket självständigt och jobbat utifrån mina egna idéer. Jag har fått vara kreativ med att själv skissa upp miljöer och bild-idéer."

Bilder finns i det publicerade inlägget på Campus i12's Facebook-sida