På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Event som ger glädje

Skrivet av:

Publicerat: 2011-02-28

Anna Ylipuranen har gått på mötes- och eventutbildningen i åre. En av hennes praktikplatser var vid Jon Olssons tävling. Hon fixade också en festival för funktionshindrade.

När Anna Ylipuranen gjorde praktik vid Jon Olsson Super Session fick hon testa olika arbetsuppgifter. Hon jobbade i ett informationstält, var med på olika möten och vid skidhoppen. Allt avslutades med en gala och filmvisning där eleverna var värdar.

– Det var intressant att se hur Jon och Olivia skötte allt. De är otroliga entreprenörer som hade stenkoll på arrangemanget, säger anna, som är 22 år och kommer från Övertorneå.

Ordnade festival
Anna är sportintresserad och har tidigare tävlat i kanotslalom. Hennes praktikplatser har handlat om sport, och hon fanns också med vid världscupen i skidskytte i Östersund. Vid utbildningen får elever planera ett eget event som examensarbete, och anna hade en festival för funktionshindrade.

– De handikappades riksförbund hörde om mina planer, och jag fick åka till Stockholm och berätta om idén. De var sedan med och finansierade projektet.

Inga hinder-festivalen i Åre hade 13 deltagare från hela Sverige. De åkte Zipline, som är en linbana på hög höjd, och fick testa handikappidrotter.

– Det var jätteroligt att ordna eventet! Jag fick träna på att lösa akuta problem, och det handlar mycket om att peppa dem man jobbar med, säger anna.

Ger stöd
Den breda utbildningen kan leda till olika arbeten med projektledning. Under ett intensivt år får elever kunskap om projektledning, turism, event, marknadskommunikation och företagsekonomi.

– Vi hade mycket bra lärare som tror på eleverna till hundra procent och ger stöd, säger anna. eventbranschen är säsongsbetonad, och en del jobbar med annat under delar av året. Anna är för tillfället badvakt på Holiday Club.

– Jag trivs bra i Åre där jag har vänner som gör mig lycklig. Mest av allt vill jag arbeta med event som påverkar människors liv. Jag är fascinerad över Stiftelsen Min stora dag som hjälper sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar.

Fler reportage från

Lärarassistent - en inkörsport till läraryrket

Det behövs fler lärare i Sverige och kåren behöver utökas med kompetent och motiverad personal. Med en utbildning som f...

Sju yrkeshögskoleutbildningar med utökat stöd för studenter med funktionsnedsättning

Just nu finns det sju yrkeshögskoleutbildningar som du kan söka och få extra stöd i dina studier. På dessa utbildningar...

SACO studentmässa i Stockholm

Är du osäker på vad du vill arbeta med när du blir äldre? Du kanske redan har full koll men vill veta mer om någ...

Framtidens elförsörjning börjar Arboga!

I Arboga utbildar man elkraftsingenjörer. Det är en tvåårig utbildning där studenten själv kan bestämm...

Fyller företagen med KAMar!

Att arbeta långsiktigt med sina större kunder blir en allt viktigare del av företagens försäljning. Oc...