På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Fler spelutbildningar startar vid Boden Gamecamp till hösten

Fler spelutbildningar startar vid Boden Gamecamp till hösten

Skrivet av: Changemaker Educations AB

Utbildning:

Publicerat: 2021-03-26

Changemaker Educations och Futuregames startar tre nya Yh-utbildningar inom spel vid Boden Gamecamp till hösten. Det är de populära utbildningarna Spelprogrammerare, Spelartist och Speldesigner som nu etableras i Norrbotten. Spelindustrin är snabbt växande på global nivå, och Boden är i en position att bli en av de viktigaste spelhubbarna i norra Europa.

– Vi är otroligt glada och stolta över att växa vårt utbud av spelutbildningar i höst. Starten av de nya utbildningarna är en nyckel för att vi verkligen ska kunna accelerera långsiktigt och etablera spelbranschen ännu starkare i Norrbotten, säger Emil Sandberg, näringslivsutvecklare på Boden Business Park och fortsätter.

Antalet spelstuderande i Boden växer nu till över 200 personer till hösten. Utöver de nya utbildningar finns sedan tidigare Indiespelutvecklare, QA/Game tester och Webbutvecklare e-handel öppna för ansökan.  Även Arctic Hospitality Leader är en ny utbildning som startar till hösten. Alla utbildningar hålls i Boden Gamecamps lokaler där studerande och spelstudios verkar under samma tak. 

– För den som vill jobba med spel erbjuder Boden Gamecamp en möjlighet att snabbt komma fram och få en acceleration inom spelbranschen. Här finns möjligheten att synas mer än i storstäderna. Du träffar spelprogrammerare och entreprenörer i lunchrummet och kan lära känna och göra ett intryck på dem redan under studierna. Vi skapar synergier i tidigt skede som gör att bolagen hittar talang,  menar Emil Sandberg.

Bakom spelutbildningarna i Boden står också ett stort antal spelstudios, både lokala och nationella. House of How, Wanderword och Limit Break er några exempel på studios som finns med och driver utbildningarna, och som tar emot LIA-studerande och historiskt har anställt studerande direkt från utbildningarna vid Boden Gamecamp.

Spelbranschen växer snabbt i norra Sverige, och spelklustret Arctic Game Lab är med och driver satsningen. Att tre nya utbildningar nu kan starta i Boden till hösten betyder mycket för den fortsatta utvecklingen av branschen uppe i norr.

– Det finns alla världens möjligheter att etablera en stark spelindustri i Norrbotten för att vi har en så pass bra infrastruktur. Spelbranschen är en snabbväxande bransch, och nu är vi med tidigt och skapar en bra talangpool. Med ett antal ledande internationella spelstudios på plats byggs ett ekosystem som lockar studerande, och många väljer också att stanna och etablera en karriär här uppe, avslutar Emil Sandberg.

Film

Fler reportage från Changemaker Educations AB

Snart är VR och AR lika självklara som mobilen

VR och AR låter kanske som något långt i framtiden, men sanningen är att tekniken inom några år kommer vara lik...

Singapore till Boden – Vivienne Koh kan webben

Vivienne Koh är ny utbildningsledare för Webbutvecklare e-handel i Boden. Hon kommer ursprungligen från Singapore och h...

Webbutvecklare e-handel - framtidens yrke!

Vill du ligga i framkant och utveckla framtidens e-handelslösningar? Efter att både ha studerat på universite...

Changing the Game...om Futuregames

På vilken skola går du? Vilken utbildning/vilket program? Vilket år?  Jag går Futuregames Speldesign år ...

Certifierad Agil Testare - testa detta...

Varför valde du programmet/skolan? Jag blev tipsad av min barndomsvän Erik Johansson, som kommit in på systerutb...