På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Första LIA:n

Första LIA:n

Skrivet av: Campus i12

Publicerat: 2012-04-13

Studenterna på utbildningen Visualisering av arkitektur och design är nu ute på sin första LIA (Lärande i arbete) under vecka 13 till och med vecka 22. En av studenterna gör sin LIA på Berg CF Möller. Berg Arkitkektkontor grundades 1958 av Anders Berg och köptes 2007 av den danska koncernen Arkitektfirmaet C.F. MøllerBerg Arkitektkontors största uppdrag var Globen, invigd 1989; en annan stadionbyggnad som Berg gestaltade var Swedbank Stadion i Malmö, invigd 2007. Berg Arkitektkontor har även tillsammans med det brittiska arkitektkontoret Foster + Partners deltagit i arkitekttävlingen om "Nya Slussen". Den 17 april 2009 meddelades att majoriteten i Stockholms Stadshus att de tänker gå vidare med förslaget från dessa båda företag med byggstart 2012.

En annan av Campus i12´s studenter gör sin LIA på arkitekturmuseet där han ska visualisera en ny utställningshall. Arkitekturmuseet är ett museum med betoning på arkitektur, beläget på Skeppsholmen i Stockholm, sammanlänkat med Moderna museet. Museet är en statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Kulturdepartementet, med uppgift att belysa byggnadskonsten, samhällsplaneringen och bebyggelseforskningen samt levandegöra den byggda miljöns samband med samhället och samhällsplaneringen.

I regionen finns studenter som har LIA-platser på bl.a. Arkitekthuset i Jönköping, Vattentornet Arkitekter i Eksjö, Spjuth Arkitektkontor i Nässjö, EFG European Furniture Group och Mitab  i Tranås,  Nydala Kloster, Allmogehus i Uddevalla och Hags i Aneby.

Fler reportage från Campus i12

Andreas LIA på Technicon i Tyskland - bilindustri.

Andreas Scortea från Digital Design – Surface Designer (Campus i12, Eksjö) gör sin andra och sista LIA på Technic...

På en praktikplats - Marströms

Marström Composite AB är främst kända för sina båtar, särskilt extrema tävling...