På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Marknaden skriker efter SharePoint-utvecklare

Marknaden skriker efter SharePoint-utvecklare

Skrivet av: Folkuniversitetet Göteborg

Publicerat: 2015-04-28

Daniel Pettersson, konsult på Zalo Solutions AB, fick jobb halvvägs in i Folkuniversitetets utbildning till SharePoint-utvecklare.

Varför sökte du Folkuniversitetets utbildning till SharePoint-utvecklare?

Jag hade arbetat som systemägare på storföretagsnivå och utvecklat en passion för SharePoint. För mig var utbildningen ett naturligt steg i karriären. Den gav mig möjlighet att fördjupa mig inom det jag gillar att jobba med.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?

Absolut! Den var nära sammansvetsad med yrkeslivet och gav mig spetskompetens. Under LIA-perioderna fick jag mina teoretiska kunskaper från skolan bekräftade samtidigt som jag fick praktiska erfarenheter som väger tungt i branschen. 

Du fick jobb halvvägs in i utbildningen. Berätta mer!

Jag jobbar på Zalo Solutions, en konsultfirma där jag började när jag var halvvägs in i utbildningen. Jag trivs bra med att vara på ett företag där jag får ta ett stort personligt ansvar. Jag arbetar med många olika lösningar för företags infrastruktur och informationshantering. Det gör att jag ständigt fortsätter att utveckla mina kunskaper och färdigheter.

Hur ser arbetsmarknaden för SharePoint-utvecklare ut?

Marknaden skriker efter kompetenta SharePoint-utvecklare. Många stora och mellanstora företag använder SharePoint-lösningar idag. Inom konsultbranschen är rekryteringsbehovet är lika stort över hela världen. Ett talande exempel är att alla mina studiekamrater från utbildningen har jobb idag.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka utbildningen?

Sök – nu! Vill du ha ett spännande, varierat, välbetalt och framtidstryggt jobb är SharePoint-utvecklare helt rätt för dig. Som om inte det vore nog är karriärmöjligheterna goda och arbetsmarknaden global!

Fler reportage från Folkuniversitetet Göteborg

En IT-utbildning i tiden

Isabel Lindberg har gått en termin på YH-utbildningen Sharepointutvecklare i Göteborg. Det är en heltidsutbildning på 1...
Läs mer