På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Utvecklar Land Art-park vid Ekeby camping i Årjäng

Utvecklar Land Art-park vid Ekeby camping i Årjäng

Skrivet av: Folkuniversitetet Trollhättan

Publicerat: 2015-04-23

På Folkuniversitetets YH-utbildning Konceptutvecklare inom besöksnäring och småskaligt företagande lär sig Annika Andersson att utveckla sitt företags olika ben.

Du är egenföretagare. Vad jobbar du med?
Jag driver Ekeby camping i Årjäng tillsammans med min man Mats Andersson. Vid sidan av campingen arbetar jag som konstnär inom skulptur. Mats driver jord- och skogsbruk. Vi har samlat allt detta i vår firma som alltså står på tre helt olika ben.

Hur kommer det sig att du läser Folkuniversitetets YH-utbildning till konceptutvecklare inom besöksnäring och småskaligt företagande?
För några år sedan erbjöd Kulturturista rundturer i Dalsland och Årjäng. Eftersom jag håller på med skulptur tillfrågades jag om att vara med. I samband med det träffade jag Jan Stalfors som leder utbildningen. Han föreslog att jag skulle söka eftersom den skulle passa mig som strävar efter att utveckla och koppla ihop de olika delarna av företaget.

Motsvarar utbildningen förväntningarna?
Jag är positivt överraskad. Trots att jag har drivit företag i många år har jag fått många nya, värdefulla verktyg för att se på kundkretsen, lägga upp strategier, bemöta kunder, göra ansökningar och hantera ekonomin.

Hjälper kunskaperna dig att utveckla och integrera ditt företags olika ben?
En sak som är helt fantastisk med utbildningen är att jag får jobba i skarpt läge, med mitt eget företag. Eftersom den går ut på att utveckla ett koncept har jag valt att skapa en Land Art-park för att höja campingen. I projektet väver jag in min konstnärliga verksamhet – och min mans skogsarbete!

Har du lärt dig mycket genom att komma i kontakt med andra egenföretagare som går utbildningen?
Absolut! Vi har spridda kunskaper och kommer från olika bakgrunder så det har blivit spännande möten. En av de saker som gör utbildningen så häftig är att vi lär så mycket av varandra.

Vad skulle du vilja säga till alla som funderar på att söka utbildningen?
Sök! Den här utbildningen har du stor nytta av på många olika sätt. Du kan skräddarsy den utifrån ditt eget behov och det finns möjlighet att jobba i skarpt läge. Oavsett vad du tänker arbeta med i framtiden får du en bra push framåt! 

Fler reportage från Folkuniversitetet Trollhättan

Kvalificerad viltförvaltare – ny YH-utbildning

Folkuniversitetet Trollhättan startar en ny YH-utbildning till Kvalificerad viltförvaltare med fördjupning ekos...