På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

"Kompetensutveckla sig och samtidigt arbeta är perfekt. "

Skrivet av: IUC Installatörernas Utbildningscentrum

Publicerat: 2015-05-04

Marianne vidareutbildar sig till Arbetsledare VVS, på IUC Yrkeshögskolas distansutbildningar

Marianne Kattari arbetar idag som 1:e VVS-montör på ett nybygge i Häggvik utanför Stockholm. Hennes arbetsgivare RörBogårdh AB är ett mindre företag där arbetsuppgifterna kan variera, vilket kräver bred kompetens. Sedan september 2014 är Marianne även student på IUC Yrkeshögskola där hon vidareutbildar sig på distansutbildningen - Arbetsledare VVS.

Så här berättar Marianne när vi träffar henne på den fjärde av de tio träffar klassen har på IUC.

- Att kombinera Yrkeshögskolestudier på deltid och distans är en perfekt möjlighet för dig som vill kompetensutveckla dig och samtidigt arbeta, säger Marianne Kattari. För mig innebär det att jag kan plugga i min egen takt och när jag har tid. Att jobba digitalt med stöd av en utbildningsplattform på webben i kombination med 10 träffar på IUC passar mig. Det är det bästa av två världar.

- Eftersom jag arbetar både som montör och arbetsledare på plats stärker den här utbildningen mig i min yrkesroll. Det är viktiga kunskaper vi får på utbildningen. Bland annat juridiska kunskaper kring ansvar och avtal samt krav på viss dokumentation mm. Kunskaper som kan göra att man undviker många onödiga tvister. Istället för en missnöjd kund skapas goda affärsrelationer och förutsättningar för fortsatta uppdrag.

- Med mina nya kunskaper blir jobbet ännu mer intressant. Jag kan vara med och påverka mer och kommunicera tydligare. Ämnen som ledarskap och kommunikation tycker jag är oerhört intressanta och grundläggande för att kunna skapa trovärdighet, fortsätter Marianne. För att göra ett bra jobb är det viktigt att med tydlighet kunna leda medarbetare och kommunicera med kunder. Systemkunskap är också ett av de ämnen i utbildningen som jag sätter stort värde på. Djupare tekniskt kunnande är nödvändigt för att kunna ta fram alternativa lösningar på problem.

- Jag tror det finns ett intresse för fler distansutbildningar för oss som har arbetat ett antal år och vill vidareutbilda oss. Det är ett bra koncept. Hittills är jag mycket nöjd med utbildningen. Den håller en högre nivå än jag hade förväntat mig och jag får en stor del kunskaper med mig som blir användbara.