På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Nicky läser på Affärshögskolan och valde att göra sin LIA i Bangkok

Nicky läser på Affärshögskolan och valde att göra sin LIA i Bangkok

Skrivet av: Affärshögskolan

Publicerat: 2015-08-25

Nicky Hadee kommer ursprungligen från Thailand och har idag varit i Sverige i 11 år. Hon har sedan tidigare läst ekonomi på gymnasiet och sedan har hon även läst på Ingesunds Folkhögskola i Arvika. Idag läser hon den tvååriga YH-utbildningen Marknadsinriktad företagssäljare på Affärshögskolan i Karlstad.

Hur hamnade du i den här branschen?

Anledningen att jag hamnade i säljbranschen var nog för att jag alltid haft ett stort intresse för försäljning inom hotellbranschen. Det var också tack vare min LIA, praktik, på utbildningen som gjorde att jag kunde komma in i hotellverksamheten. 

Vad tror du att du kommer kunna tillföra din framtida arbetsplats?

Jag tror jag skulle kunna tillföra min framtida arbetsplats mycket av de kunskaper jag lärt mig på min LIA. Jag kommer också alltid sträva efter att utveckla mina färdigheter för att få bästa resultat i arbetslivet. Så klart är det viktigt att förstå att kunden alltid ska ha rätt och vara i fokus samt att jag kan se det behov kunden har. Förutom det har jag lätt att komma med idéer och jag ser möjligheter istället för problem. Jag bidrar med positiv energi på arbetsplatsen vilket smittar av sig till ett bra arbetsklimat. 

Vilken del av din utbildning var mest intressant?

Jag tycker många både kurser och föreläsningar har varit riktigt bra. Eftersom utbildningen är framtagen tillsammans med näringslivet är det klart att alla kurser är viktiga och kommer behövas i framtida yrken. Jag tycker att alla kurser är viktiga och jag kommer kunna använda dem kunskaper jag hade lärt mig på skolan i arbetslivet.  Men skall jag nämna några kurser som varit extra intressanta är det företagsekonomi, affärsengelska och affärsjuridik.

Hur har du utvecklats under utbildningen?

Jag känner mig trygg med de kunskaper jag hade med mig från skolan. Det känns skönt och roligt att kunna berätta för mina kompisar vad jag lärt mig och hur jag utvecklats under utbildningen på Affärshögskolan. Dessutom hade jag väldigt roligt under de två terminer jag gått.
Varför valde du att göra LIA utomlands och var det självklart att det skulle bli i det landet du faktiskt gjorde den i?
Jag valde att göra min första LIA utomlands för att det i Thailand, där jag gjorde LIA, fanns många tillgängliga LIA-platser. Jag kände att genom att göra min LIA utomlands så kunde jag få de erfarenheter jag önskade samt lära mig mer om branschen internationellt. Även om jag inte haft mitt ursprung i Thailand så tror jag att jag skulle gjort min LIA där.

Hur har bemötandet/mottagandet varit på din LIA?

Jag fick verkligen ett trevligt bemötande på mitt LIA-företag. Under LIA perioden fick jag all hjälp jag behövde, de var proffsiga och trevliga.

Hade du kunnat tänka dig att även jobba utomlands i framtiden?

Ja. Absolut hade jag kunnat tänka mig att jobba utomlands. Kanske Thailand, England, Norge eller Tyskland. Jag gillar nya äventyr. 

Vad har du för framtidsplaner?

Ett mål i framtiden är ju att antingen jobba som säljchef eller jobba inom rekryteringsföretag. 

Hur tror du att man måste vara för att lyckas inom ditt yrke?

För mig är det viktigt att ha ett tydligt mål samt vara ärlig mot mig själv och andra.

Hur ser behovet ut i din bransch? 

Efter de kunskaper och kompetens jag fick från min LIA och de kunskaper jag har med mig från skolan tror jag att det är ganska lätt att få jobb inom min bransch...

Vad tycker du var bäst med Affärshögskolan?

Det som var bäst för mig på Affärshögskola ni Karlstad är personal och föreläsningar. På Affärshögskolan i Karlstad är det duktig och trevlig personal som arbetar hårt för att eleverna ska bli nöjda. 

Hur tyckte du trivseln på skolan var?

Jag tycker att trivseln på skolan var mycket, alla studeranden behandlas lika och med respektfullt.

Fler reportage.

Fler reportage från Affärshögskolan

Vad gör en Facility Manager?

Är du nyfiken på vad en Facility Manager gör? Anna Winnett reder ut begreppen och ger snabba svar på frågor kri...
Läs mer

Etablerad ekonomiutbildning leder till jobb innan examen på Affärshögskolan

Markus Lindqvist är idag 26 år och arbetar efter sin utbildning, Affärsinriktad redovisningsekonom på Affärshögskolan i...
Läs mer

Jobba med ledarskap, livsmedel och ekonomi i storkök. Läs om livsmedel på Affärshögskolan

Till hösten startar Affärshögskolan i Uddevalla yrkeshögskoleutbildningen Ledare storhushåll. Utbildningen riktar sig t...
Läs mer