På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Erik läser elinstalltion på STI och tar sin examen till sommaren

Erik läser elinstalltion på STI och tar sin examen till sommaren

Skrivet av: STI - Stockholms Tekniska Institut

Publicerat: 2015-03-27

Erik Lindqvist läser till STI-Ingenjör Elinstallation. Han valde att utbilda sig på STI eftersom han ville ta ett steg mot en arbetsroll med mer ansvar och också få kompetens för Allmän Behörighet (ABL) enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter. Utbildning med allmän behörighet är något som gör att man blir attraktiv på arbetsmarknaden och lättare kan hitta ett bra jobb.

Det bästa med utbildningen är, enligt Erik, de kunniga lärarna och det faktum att man får vara ute mycket på företag och göra LIA, lärande i arbetet.

”Mycket praktik gör att man har större chans till jobb” menar Erik.

Att få chansen att vara ute på arbetsplatser är någonting som gör att man vet hur arbetet går till ute i verkligheten. Man blir förberedd på vad som förväntas i yrkesrollen och kan direkt ta steget ut i arbetslivet.

”Företag kan testa vad man går för och man kan själv se om man trivs” säger Erik.

Erik sitter med i ledningsgruppen för utbildningen och har därmed en chans att påverka sin undervisning. Där får han vara med och fatta beslut som rör utbildningen tillsammans med representanter från företag i branschen. Det är tack vare inflytandet från företag och studenter som YH-utbildningar i så stor grad leder till jobb direkt efter utbildningen. Undervisningen håller sig relevant och studenter som Erik kan ta steget till jobb direkt efter examen.

”Det är bra att utbildningen tas fram från arbetsmarknadens behov eftersom det finns större chans till jobb efter examen” säger Erik.

Stämningen i klassen är bra tycker Erik. De är ett härligt gäng som även umgås på fritiden. Han känner sig nöjd med utbildningen och när han tar sin examen till sommaren så känner han sig trygg i att han kommer hitta ett jobb som han trivs med.

Fler reportage från STI - Stockholms Tekniska Institut

Att jobba som kyltekniker – ett viktigt yrke!

Vad skulle vi göra utan kylar i livsmedelsaffären? Hur skulle vi må om vi inte hade möjlighet att styr...

Vad jobbar en drifttekniker med?

Har du koll på vad en drifttekniker faktiskt gör? Simon Stråle studerar på STI:s utbildning ti...

Max på Vega Energi tipsar om att läsa till drifttekniker!

Max Jansson på VEGA Energi vill öka intresset för energibranschen. Det är en spännande bransch där det just nu sker myc...

Automationsingenjör - ett framtidsyrke

Pablo Müller sitter med i ledningsgruppen för utbildningen STI-Ingenjör Automation. Han tycker att aut...

Bli ingenjör inom energieffektivt byggande

I Sverige står bostäder och lokaler för en stor del av energianvändningen och hur vi bygger energismarta hus har ett s...