På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

VI JOBBAR ANNORLUNDA OCH KOMMER NÄRMARE BARNEN

VI JOBBAR ANNORLUNDA OCH KOMMER NÄRMARE BARNEN

Skrivet av: Campus Varberg

Publicerat: 2019-03-15

En del vet inte vad de ska göra i framtiden. För andra är det tvärtom. För Jenny stod det helt klart redan i åttonde klass att det var förskollärare hon skulle bli. Dessutom hamnade hon mitt i ett spännande förändringsarbete på sitt allra första jobb.

Jenny Svensson är 28 år och uppvuxen i Veddige utanför Varberg på en gård med grisuppfödning och älsklingskatter. Innebandy var hennes stora intresse, men barn har alltid varit hennes passion.  

– Jag älskar att vara med barn. De är så spännande och tänker på ett annat sätt än vi vuxna. Men som förskollärare handlar det om mycket mer. Vi har ett ansvar för barnens trygghet och personliga utveckling, och vi ska se till att verksamheten fungerar effektivt och är i harmoni med alla olika krav och behov vi möter. Det är ett stort ansvar.

 Jenny läste barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet och jobbade sedan i vikariepoolen i Varberg under ett år. Därefter började hon på Förskollärarutbildningen på Campus Varberg.  

– Att plugga vidare var självklart. Har alltid tyckt om att studera och nu fick jag möjlighet lära mig sådant jag var nyfiken på. Vikariepoolen var ett bra förberedande steg som gav mig viktig erfarenhet. Det handlar ju väldigt mycket om att förstå, inte bara om kunskap.  Under sista terminen sökte hon jobb på Prästakullens förskola. Hon fick det och kunde börja direkt efter examen.  

– När jag började fick vi precis en ny chef. Jag har därför varit delaktig i en intressant omorganisation under mina fem år här.  

Vi jobbar mycket flexibelt över avdelningsgränserna. Barnen möter både fler vuxna och fler andra barn. Först och sist under dagen har vi blandade åldrar, men däremellan jobbar vi i par med till exempel bara treåringar och kan möta dem närmare. Vi har stor frihet att variera dagens innehåll. Just nu jobbar vi till exempelvis i projekt där vi följer barnens intresse för konstruktion i olika material.  

Idag kommer Jenny att vara handledare för två studenter, något som också är väldigt utvecklande för yrkesrollen, säger hon. 

Fler reportage från Campus Varberg

SENT UTE? NU ÄR FLERA UTBILDNINGAR ÖPPNA FÖR SEN ANMÄLAN

Måndag den 15 april var sista dag för anmälan till högskole- och yrkeshösgkoleutbildningar på Campus V...

JAG TOG GULDCHANSEN SOM PLÖTSLIGT BARA LÅG DÄR

Att välja väg är varken enkelt eller självklart. Men gör man som Sebastian Reuterberg och följer sin e...

JAG GILLAR ATT DET ÄR MYCKET PROBLEMLÖSNING

Han pluggade logistik på Campus Varberg i två år. Sedan fick han via sommarvikariat ett fast jobb på l...

DET ÄR KUL ATT KUNNA PÅVERKA FRAMTIDEN

Sanna Nilsson är 27 år och jobbar som solcellsprojektör på ett konsultföretag. Hon tog examen i juni 2...

ETT SPÄNNANDE JOBB DÄR DET HÄNDER MYCKET

Magnus Flank har tagit sina omvägar innan det stod klart att VVS var något riktigt bra att satsa på. E...