På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Vad kan du förvänta dig av Tech-världen?

Vad kan du förvänta dig av Tech-världen?

Skrivet av: NBI/Handelsakademin

Publicerat: 2021-03-01

Vad händer om ett par år när du sticker ut huvudet från skolans dörrar som färdigutbildad inom utveckling, AI-programmering eller någon av våra andra lite mer svårdefinierade utbildningar?

Läs om Objektorienterad programmering med AI-kompetens

Har du någonsin hört, att när man studerar statsvetenskap så blir man inget och allt. Samma sak gäller på både gott och ont, utvecklare och techies. Du får komponenter med dig från utbildningen, ett programmeringsspråk, ett sätt att adressera problem på, ett nätverk, eller en plan. Men, vad du bestämmer dig för att bygga beror helt och hållet på vad du är passionerad av.

Misstaget många gör är att de väljer en utbildning de redan känner till och lämnar det okända, okänt. ”Jag är inte en sån där datanörd” har jag hört så många gånger att jag inte kan räkna. Sanningen är att du kanske absolut är en datanörd! – Vad nu än det betyder. Oavsett vad du tycker om, och vad du än drivs av kan du använda tech för att uppnå det!

Tricket är att försöka röra sig mot ett mål du verkligen vill uppnå. Något du vill så mycket att du glömmer att både äta och sova (fast försök att inte glömma att vare sig äta eller sova).

För många är det själva kodandet, kul! För andra är det förmågan att själv kunna bygga en produkt och se den fungera, kalas! För vissa är det vad produkten kan göra. Du kanske kommer utveckla nästa självkörande bil. Du kanske kommer designa en kampanj som ska lysa upp Times Square i New York. Eller så kanske du är den som löser en algoritm som gör att vi till slut kan identifiera cancerceller ett knapptryck senare.

Läs om Frontend och Backend Developer

Ta en minut och tänk på något som får ditt hjärta att bulta lite extra, är du säker att du inte kan använda tech för att nå dit du vill? För 60 år sedan var den enda existerande datorn större än ditt vardagsrum och användes endast för att göra uträkningar, idag får datorn plats i din hand och uträkningarna gör du på en liten app i den datorn. Möjligheterna är oändliga.

Läs om Objektorienterad systemutvecklare

Om du alltid sett små problem i vardagen och tänkt ”men… varför gör vi inte bara så här” så tror jag att du är en ’klass A’ problemlösare. Och att låta en problemlösare gå runt utan tillhörande tekniska kunskaper är som om vi låtit Amelia Earhart flyga över atlanten utan ett flygplan. Något komiskt, men totalt onödigt.

Så, ta mitt råd och utrusta dig med den verktygslåda du behöver för att förverkliga dina mål. Helst idag. Men, i morgon går bra det med.

Agnes Billgren

Agnes arbetar på Extrapreneur i Malmö, ett bolag som ständigt har örat mot marken och har därför en god uppfattning om var IT-branschen är idag och vart den är på väg. Agnes är dessutom engagerad i olika techprojekt i regionen så som tjejer som kodar och håller även föreläsningar i karriärstrategi för utvecklare. Hon själv har kodning som hobby, men har valt utvecklare framför utveckling som arbete.

Se alla våra tech utbildningar här

Fler reportage från NBI/Handelsakademin

Vad är grejen med Python?

Python är ett kraftfullt programmeringsspråk med brett användningsområde. Många stora företag som Google och NASA använ...

projekteringsledare och VD för a och d arkitektkontor i Luleå

Så skapade de branschens drömutbildning till Byggnadsingenjör i Luleå Till vardags är han projekteringsleda...

Professionella inköpare allt viktigare

Sekelskifteselegans, klassiskt eller skandinavisk minimalism? För den som har husdrömmar, måste det vara drömmen att jo...

BIM ger dig hur många möjligheter som helst!

Det byggs som aldrig förr. Nya bostadsområden växer fram och städerna förtätas. Många stora infrastrukturprojekt, till ...

AI hjälper dig skapa ditt eget universum

Det är inte bara Elon Musk som satsar på AI, och det är inte bara i USA och Kina det händer.