På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

I dialog med företag i branschen...

I dialog med företag i branschen...

Skrivet av: Lapplands Lärcentra

Publicerat: 2018-09-19

Är du intresserad av att utföra specialiserade arbetsuppgifter i bergmaterial- och gruvbranschen? I så fall kan den 2-åriga YH-utbildning till Bergmaterialingenjör vara helt rätt utbildning för dig!

Nästa start är planerad till hösten 2019 och ytterligare en omgång - hösten 2020. För att se vilka förkunskaper som krävs, besök hemsidan. Har du behov av att komplettera dina betyg, kontakta studie- och yrkesvägledaren på din ort.

Utbildningen sker på distans med ca två obligatoriska sammankomster per termin, där de studerande genomför praktiska moment, laborationer, studiebesök och exkursioner.

Utbildningen är framtagen i direkt samverkan, och i dialog med företag i branschen. Dessa företag sitter i ledningsgruppen för utbildningen och hjälper till att ordna praktik under LIA-perioderna (lärande i arbete) som under den här utbildningen omfattar 23 veckor.

Efter utbildningen kan du ex. arbeta inom följande yrkesroller: Bergmaterialingenjör, Arbetsledare inom bergmaterial- och gruvindustri, Processoperatör inom kross-, asfalt-, betongproduktion och malmförädling, Laboratorietekniker inom asfalt-, ballast-, betong- och processlaboratorium, Kvalitetstekniker inom gruva/metallurgi samt Konsult inom bergmaterial- och miljöområdet.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag till start ht-19 - den 15 maj 2019.

Fler reportage från Lapplands Lärcentra

Vill du vara med och bygga vår framtid?

Vill du vara med och bygga vår framtid? Då kan du passa på att söka till

Skräddarsydd enligt branschens önskemål

Än är det inte för sent att söka till