På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

LIA i skarpt läge

LIA i skarpt läge

Skrivet av: Agstu AB - Arbete Genom STUdier

Publicerat: 2012-04-25

Simon Wahlgren har gått TEIS – programmet hos AGSTU yrkeshögskola och gör nu sin LIA hos Tritech AB i Sundbyberg. Tritech är ett företag som jobbar med konsulting, Lösningar, Plattformar och Smart Energi.

När vi besöker Simon på hans LIA har han varit ca 6 veckor på företaget. Han arbetar i ett pågående skarpt projekt mot ett stort företag inom transportbranschen.

Vi ber honom berätta om vad han har jobbat med:

Jag fick börja med att läsa in mig på projektet. Det är mycket att sätta sig in i då projektet har pågått i flera år och kunden vi jobbar mot har höga krav gällande säkerhet. Jag fick sen utifrån en kravspecifikation komplettera gamla tester som saknade täckning mot kraven. Samma verktyg har använts som jag har lärt mig att använda i utbildningen – ModelSim från MentorGraphics och Quartus från Altera. Det var jättekul med konkreta arbetsuppgifter efter perioden med inläsning!
Efter det har jag jobbat med att komplettera ”firmwaren” med funktioner som används under testningen, inklusive syntetisering och verifiering. Mina uppgifter under kommande vecka/veckor kommer bland annat att bestå av automatisering av testbänkar samt att skapa nya tester.
Jag ska även få följa med resten av företaget till Madrid på en kickoff i maj. Det ser jag fram emot. Jag trivs bra på arbetsplatsen och jag upplever att min LIA har haft en bra fördelning mellan teori och ”hands on arbete”. Tidplanen för min LIA har i princip kunnat hållas.

Vi frågar Jonas Björk (längst till höger på bilden), Simons handledare på företaget om hur han har upplevt den här perioden som LIA-företag hos AGSTU.

Jonas menar att den kunskap som Simon har med sig från utbildningen är mycket relevant och startsträckan för Simon har varit kort. Han fortsätter att Simon har fungerat mycket bra på företaget och att de uppskattar hans initiativförmåga. Simon sökte själv upp oss på Tritech och frågade om han kunde få göra sin LIA här.

Christian Bornstein, projektledare i det projekt där Simon ingår, tycker även han att det har fungerat mycket bra. Vi kommer med all sannolikhet att erbjuda Simon en anställning när han är klar med utbildningen om ca 5 veckor säger Christian.

Text och bild: AGSTU AB

Fler reportage från Agstu AB - Arbete Genom STUdier

LIA med drag i

Erik Runa har gått TEIS – programmet hos AGSTU yrkeshögskola och håller på att göra sin LIA hos företaget...

Studenter från AGSTU berättar

Marko och Mattias berättar om sitt år på Tillämpad elektronik för inbyggda system – TEIS ...

Ny kurs i inbyggda system

På Agstu AB i Västerås drar en ny distansutbildning snart igång. Målet är att elevern...