På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Magnus startade sitt eget app-företag

Magnus startade sitt eget app-företag

Skrivet av: Yrkeshögskolan Höga Kusten

Publicerat: 2012-02-13

Hur kom det sig att ni startade företaget?
Sista året i spelprogrammeringsutbildningen på (PowerHouse) nuvarande Yrkeshögskolan Höga kusten, innebar ett års praktik på ett dataspelföretag. Istället för att söka praktikplats så var vi fem stycken som gick ihop och startade ett företag tillsammans i Kramfors. Efter att praktiken var slut så fortsatte alla utom en med företaget och på den vägen är det.

Vad vill du nå med företaget?
Vårt mål är att ha tid och möjlighet att ge våra egna idéer liv. Tyvärr så är det inte alltid man har den möjligheten utan ibland får man jobba mycket med andras idéer och projekt för att dra in tillräckligt med pengar för att man ska kunna få ut sin lön varje månad.

Vad är utmaningen med att utveckla appar för smartphones och mobila plattformar?
Ibland tror jag att det kan vara svårt att skilja utmaningar från hinder men en av de största utmaningarna är att hålla sig uppdaterad med alla nya tekniker och funktioner som läggs till hela tiden. Det är ju sådan rasande fart på utvecklingen av smartphones så det kommer hela tiden nya saker som man ska lära sig.

Vad krävs för att bli en bra app-programmerare/utvecklare?
Jag har alltid hållit fast vid att intresse av området och en vilja att lära sig är de viktigaste egenskaperna man behöver för att bli bra på egentligen vad som helst. Så länge du har de sakerna så kommer du allra troligast bli bra på det du satsar på.

Hur tror du att framtiden kommer att se ut?
Det är ganska mycket upp till tillverkarna. Jag hade gärna sett att man kunnat enas lite mer och ha gemensamma utvecklingskanaler för att underlätta för utvecklare men tyvärr tror jag att det är för mycket rivalitet för att något sådant ska bli av. Dock kommer troligen tredjepartsverktygen bli allt bättre vilket underlättar för de som vill utveckla till flera plattformar. Hårdvarumässigt så misstänker jag att det kommer att läggas till 3D liknande Nintendos 3Ds inom en inte alltför avlägsen framtid.

Magnus Fjällström
Founder of Chain Cleave