På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Nyexaminerade byggproduktionsingenjörer med inriktning på hållbart byggande har redan fått jobb

Nyexaminerade byggproduktionsingenjörer med inriktning på hållbart byggande har redan fått jobb

Skrivet av: Folkuniversitetet Göteborg

Publicerat: 2016-07-01

Nu har de studerande på Folkuniversitetets YH-utbildning till Byggproduktionsingenjör med kunskap att bygga hållbart tagit examen. Majoriteten av dem har redan fått jobb.

Från år 2020 ska nyproducerade hus uppfylla kravet på minimalt energibehov. Eftersom branschen måste ställa om finns det i dagsläget ett mycket starkt intresse för byggproduktionsingenjörer med specialistkunskap inom energieffektivt, hållbart byggande.

14 av 16 studerande på Folkuniversitetets YH-utbildning till Byggproduktionsingenjör har redan fått jobb och går nu vidare till att arbeta som arbetsledare, projektingenjörer och kalkylingenjörer på företag som Skanska, Peab, Serneke, Hifab och ÅF.

– Det är högtryck på arbetsmarknaden just nu. Det börjar bli angeläget att anställa byggingenjörer med kompetens inom energieffektivt byggande för att klara det nationella energimålet, säger Anita Dahlberg, utbildningsledare.

I samband med examinationen delade Christina Lööf, vd för Göteborgs Byggmästarförening, ut två stipendier på vardera 5 000 kronor till två av de nyexaminerade byggproduktionsingenjörerna.

Vill du veta mer om YH-utbildningen till VA-projektör och läsa intervjuer med några av de studerande? Gå in på Folkuniversitetets hemsida!

Foto: Mikey Lennartsson/Alingsås Tidning