På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Packbridge vill öka attraktionskraften

Packbridge vill öka attraktionskraften

Skrivet av: Yrkeshögskolan i Eslöv

Publicerat: 2012-08-22

Förpacknings- och logistikklustret Packbridge, som bildades i Skåne 2010,har som mål att stärka tillväxten, attraktions- och konkurrenskraften i förpackningsbranschen i stort.  Vi är en gränslös organisation. Vi har medlemmar i de nordiska länderna, men även i flera andra europeiska länder och samarbetspartners ända borta i Asien, berättar Per-Stefan Gersbro, VD i Packbridge.

Packbridge, som är ett internationellt nätverk för förpackningsindustrin och alla dess intressenter, växer snabbt.Idén är att koppla samman industrin med akademin och forskningen. Det handlar hela tiden om kunskapsöverföring och lärande.För lyckad innovation krävs kunskap, varför Packbridge även ägnar sig åt kompetensförsörjningsfrågan. Detta i ett försök att matcha industrins arbetskraftsbehov. Man har t ex tagit aktiv del i förarbetet för förpackningstekniker i Eslöv. Det här är utbildning som leder till jobb. Det kommer att öka förpackningsbranschens attraktionskraft!

Välkommen att söka utbildningen som Förpackningstekniker i Eslöv

Förpackningsbranschen är stor med många olika yrkesroller, alltifrån tekniken kring förpackningsmaskiner till olika slag till arbete med produktutveckling, miljökrav och logistik.Tänk bara på alla olika typer av förpackningar du ser i din matbutik!Alla med olika egenskaper, formgivning, olika livslängd och material. Och det sker en enorm utveckling av nya materialtyper, tekniker och miljöarbete inom förpackningsområdet.

Vårt Branschsamarbete

Vi har ett stort nätverk och bra kontakter inom förpackningsindustrin, bland annat genom ovanstående PackBridge som är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster.

Yrkesroller:

Några vanliga yrkesroller är Förpackningstekniker, Förpackningsutvecklare, Projektledare, Processledare, Produktionsberedare eller Förpackningslogistiker inom förpackningsrelaterade företag, producerande handel och industri.

Ansökan med betygshandlingar och intyg skickas till oss, ansökningsblankett finns på vår hemsida www.forpackningsteknik.se Där kan du också läsa mer om utbildningen och kursinnehållet.

OBS: sista ansökningsdag är 14 september med premiär kursstart 28 september.

VÄLKOMMNA!

Fler reportage från Yrkeshögskolan i Eslöv

UNIK FRAMTIDSUTBILDNING, som leder till JOBB:

5 SNABBA FAKTA: – Helt unik i sitt slag, framtagen i samverkan med näringslivet – Startar i s...

Svensk industri behöver bra utbildad personal för att klara sig i konkurrensen

Produktionstekniker – Ständiga Förbättringar/Lean Production 200 Yh-poäng Svensk indus...

Stort kompetensbehov inom VVS-branschen

Yrkeshögskolan i Eslöv jobbar för högtryck med att möta behovet  av  efterfrågad kompetens  inom VVS- br...