På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Svensk industri behöver bra utbildad personal för att klara sig i konkurrensen

Svensk industri behöver bra utbildad personal för att klara sig i konkurrensen

Skrivet av: Yrkeshögskolan i Eslöv

Publicerat: 2013-03-07

Produktionstekniker – Ständiga Förbättringar/Lean Production 200 Yh-poäng

Svensk industri måste klättra i värdekedjan för att i fortsättningen kunna vara konkurrenskraftig. Vi är i Sverige tämligen överens om att vi inte kan konkurrera med lönekostnader utan måste istället kunna erbjuda ett mervärde i kunskaper. För att kunna behålla en konkurrenskraftig produktion i Sverige är kunskaper inom produktionsteknik av väsentlig betydelse.

Den framtida utvecklingen finns bland annat inom Lean Production, Kvalitetsteknik och Ledarskap och det gäller att vi snabbt tillägnar oss nya kunskaper från forskning och utveckling inom nya produktionssystem.

Utbildningen Produktionstekniker – Ständiga Förbättringar/Lean Production, YH Eslöv, är en utbildning som vänder sig till de som redan arbetar eller har arbetat t.ex. inom industrin. Utbildningen ger förståelse och kunskap inom ständiga förbättringar, kvalitetsteknik och Lean Production och de verktyg som behövs för detta vilket bidar till den studerandes utveckling och karriär. På samma sätt kommer våra studerande att bidra till företagets och hela industrins utveckling. Inte minst genom de projektarbeten som ska genomföras som utvecklingsprojekt på ett företag.

Utbildningen är på distans och planeringen är gjord så att man ska kunna arbeta heltid parallellt med utbildningen, vilket de flesta gör, och bo var som helst i Sverige. Det är bara tre obligatoriska träffar i Eslöv, uppstarten, presentation av projektarbetet och ett Lean-spel. Övriga aktiviteter ligger på kvällstid eller helger och kan dessutom följas hemifrån via Internet.

Efter examen kan man arbeta som produktions-, lean- eller kvalitetstekniker och delta i eller leda utvecklingsarbetet på en arbetsplats. De flesta av de examinerade har tagit ett eller flera steg i sin karriär och arbetar idag som tidigare nämnda tekniker. Utbildningen pågår under 53 veckor. De teoretiska kurserna läses under ett läsår. Därefter genomförs ett projekt under 13 veckor.

Vill du veta mer: www.eslov.se/yh.

Fler reportage från Yrkeshögskolan i Eslöv

UNIK FRAMTIDSUTBILDNING, som leder till JOBB:

5 SNABBA FAKTA: – Helt unik i sitt slag, framtagen i samverkan med näringslivet – Startar i s...

Stort kompetensbehov inom VVS-branschen

Yrkeshögskolan i Eslöv jobbar för högtryck med att möta behovet  av  efterfrågad kompetens  inom VVS- br...

Packbridge vill öka attraktionskraften

Förpacknings- och logistikklustret Packbridge, som bildades i Skåne 2010,har som mål att stärka t...