På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Undersköterskor med spetskompetens är framtiden.

Undersköterskor med spetskompetens är framtiden.

Skrivet av: TUC Yrkeshögskola

Utbildning:

Publicerat: 2021-09-08

Undersköterskor behövs mer än någonsin! Så om du är undersköterska och redo att ta nästa steg har vi flera inriktningar på specialistutbildningar för dig. Möjligheten att göra skillnad är stor! 

Samtliga av våra specialistutbildningar för undersköterskor går på distans, just för att det ska vara ett flexibelt sätt att lära. Fördelen med distansstudier är att man kan kombinera studierna med arbete. Det är en stor frihet att styra över sin egen tid och anpassa sina studier efter sina förutsättningar, samtidigt som det är viktigt att ha självdisciplin så att man inte halkar efter, även om det finns stöttning att få under resans gång.

Majsan, som tidigare läst Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård, säger ”Satsa på det och vänta inte. Det är aldrig fel med mer kunskap, ju fler vi blir desto lättare blir det att förändra våra arbetsplatser och få in det rätta tänket.”

Våra utbildningar är noga framtagna tillsammans med arbetslivet för att matcha det kompetensbehov som finns. Eftersom människor blir äldre och äldre kommer personer med demensdiagnos också att bli fler, vilket är varför fler undersköterskor behöver uppdaterade kunskaper inom området.

”Att antalet personer med demensdiagnos stadigt ökar och behovet av personal med spetskompetens kommer därmed också att öka. Det gäller för varje kommun att ligga i framkant och möta det behov som uppstår, att efterfråga spetskompetens inom ett område tror jag är framtidens melodi”, säger Åsa som tidigare läst Specialistutbildad undersköterska inom demensvård.

Ett annat område för undersköterskor att specialisera sig inom är psykisk ohälsa som redan innan pandemin haft en växande målgrupp i behov av vård. Vilka effekter pandemin har återstår att se men redan nu befaras det finnas ett växande behov av personal med spetskompetens inom området, vilket gör utbildningen Specialistutbildad undersköterska inom psykiatri högaktuell.

Fler reportage från TUC Yrkeshögskola

Vi tror på din framtid.

Hos oss hittar du ett brett utbud av utbildningar för att rusta dig med den kompetens du behöver för att ta nästa steg ...

En språngbräda i karriären.

Vägarna till höjd kompetens är många. Ett sätt att boosta sin karriär är genom Yrkeshögskolans