På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

IP-paralegal

IP-paralegal

Affärshögskolan

IP-paralegal

IP-paralegal – distansutbildningen för dig som tycker om innovation, är duktig på engelska och vill bidra till samhällsutvecklingen. IP står för Intellectual Property (intellektuell egendom), vilket syftar till immateriella rättigheter och det är en växande bransch.

Som IP-paralegal arbetar du främst med IP-rättigheter och patentärenden, med varumärken, information och administration. Du hanterar, samordnar, koordinerar, registrerar och följer upp IP-ärenden samt kommunicerar med olika parter, så som uppdragsgivare, konsulter och myndigheter. Merparten av arbetet sker på engelska och ofta både nationellt och internationellt.

Rollen IP-paralegal är relativt ny i Sverige och har goda framtidsutsikter. Efter avslutade studier kan du arbeta som specialiserad IP-paralegal på en IP-byrå, inom finanssektorn, inom industrin eller för en organisation. Du kan även arbeta som IP-assistent.

Utbildningsform och upplägg
IP-paralegal är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid och distans med några träffar under 1 år, bland annat på Patent- och registreringsverket i Stockholm. Föreläsningarna sker digitalt i realtid, men spelas också in.

Läs mer på Affärshögskolans hemsida.

Studietakt

100%

Poäng

225 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2020-06-19

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om IP-paralegal på Affärshögskolan.