På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Lönekonsult

Lönekonsult

Affärshögskolan

Lönekonsult

Behovet av kompetensen inom lön är enormt stort, sysselsättningen stiger och företagstjänster är en av de starkaste branscherna i näringslivet. Med vår utbildning får du kunskap och färdigheter som är attraktiva och eftertraktade på arbetsmarknaden.

Vad gör en lönekonsult?
En lönekonsult arbetar med lönefrågor, så som löneadministration och ekonomi, men ibland även frågor kring HR. Att arbeta med lön innebär ofta ett självständigt arbete med stort ansvar, där du fungerar som en rådgivande funktion till hela, eller delar av, företaget. Därav har du som lönekonsult en mycket viktig roll i företaget.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Denna utbildning är bred, vilket innebär att du kan arbeta med lönefrågor men även redovisning och personalekonomi. Några exempel på yrkesroller du kan inta efter denna utbildning är: lönekonsult, lönehandläggare och löneadministratör.

Utbildningen är även validerad av SRF-konsulterna, vilket innebär att du som examinerad studerande har möjlighet att ansöka om att bli auktoriserad lönekonsult.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Efter avslutad utbildning har du kunskap om lön och dess beståndsdelar. Du har lärt dig att göra utbetalningar och överföra information till redovisning. Du har också kunskap och färdigheter kring skatter, avgifter, lagar, regler och kollektivavtal samt hur dessa samspelar med varandra.

Under utbildningen tränas du även i den konsultativa rollen i ditt kommande yrke – vilket är en av anledningar till att du som lönekonsult blir en av företagets nyckelpersoner.

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

Slut

2020-02-28

2021-02-28

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Affärshögskolan

Laddar...