På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Sales- & Marketing B2B

Sales- & Marketing B2B

Affärshögskolan

Sales- & Marketing B2B

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med försäljning och marknadsföring.

Det är en bred säljutbildning där du studerar både företagsförsäljning och marknadsföring, vilket ger dig en gedigen branschkunskap och kompetens inom båda områdena, vilket således är en fördel på arbetsmarknaden. Det råder nämligen brist på företagssäljare med kunskap om båda delarna.

Vad gör en B2B- och marknadsföringsinriktad säljare?
En företagssäljare som är marknadsföringsinriktad kan arbeta inom nästan vilket företag eller organisation som helst, då de flesta i dagens läge arbetar med marknad och sälj. Som företagssäljare säljer du varor eller tjänster till andra företag. I branschen kallas det för att sälja ”business to business”, B2B. Efter denna utbildning har du även färdigheter för att kunna marknadsföra produkterna eller tjänsterna på ett effektivt och lönsamt sätt.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Efter avslutad utbildning kan du vara verksam inom området företagsförsäljning och marknadsföring.

Exempel på yrkesroller kan vara:

  • Företagssäljare
  • Projektledare inom försäljning och marknadsföring
  • KAM-säljare
  • Marknadsförare

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Efter avslutad YH-utbildning har du kunskap om företagens affärsmässiga och företagsekonomiska villkor samt förmåga att driva sälj- och affärsprocesser från första kontakten till avslut och uppföljning. Du kan självständigt formulera och analysera marknadsföringsproblem samt ge förslag på lösningar. Du kan göra marknadsanalyser och marknadsplanering och du lär dig principerna för marknadsbevakning.

Utbildningens upplägg ger dig ett helhetsperspektiv på försäljning, marknadsföring och ekonomi, för att du som B2B-säljare sedan skall kunna genomföra lönsamma affärer. Förutom det ökar utbildningen din förmåga till kreativ problemlösning och samarbete. Genom praktisk säljträning får du metoder och verktyg för att hitta din personliga säljstil. Undervisningen sker under realistiska och affärsmässiga former och är anpassad till branschens behov och önskemål.

Frågor om utbildningen, Växjö
Sahar Avdic
070-271 02 03

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

Slut

2020-06-12

2021-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Affärshögskolan

Laddar...