På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion

Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion

Brobygrafiska

Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion

Problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch. Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av teknik, automatiska flöden och att styra en produktion med kvalitet och lönsamhet. Du lär dig att anpassa förpackningsdesign från digitala filer till tryckbara förpackningar och problemsökning i produktionskedjan för att nå bästa tryckresultat.

Utbildningen kommer att fokusera på området prepress och tryck, det börjar när kunden har godkänt en ny design. Prepress arbetet består i att anpassa designen för rätt tryckpress, material och efterbearbetning. Det görs med programvaror från Adobe och Esko. Kombinationen prepress och trycktekniker ger dig helt nya kunskaper och gör dig attraktiv inom branschen.

Utbildningen
Utbildningen är upplagd på samma sätt som i produktionen av förpackningsmaterial. Där dokumentation, uppföljning och förbättringsarbete är viktiga delar. Hur har vi jobbat, vad blev resultatet, hur skulle vi ha gjort det bättre är frågor du ständigt ställer och tar fram svaret på. Utbildningen består av teoretisk och praktisk undervisning där tonvikten läggs på praktisk problemlösning. Kurserna bedrivs med de senaste programvarorna, instrument och utrustningar inom området.

Praktik - Lärande i arbete, LIA
I en yrkeshögskoleutbildning utgörs en stor del av utbildningen av praktik, sk lärande i arbete. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i det verkliga arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina praktikperioder leder ofta till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din praktik såväl i Sverige som utomlands.

Efter avslutad utbildning
Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetenser för att jobba som prepress och tryck specialist hos leverantör till förpackningsbranschen eller hos varumärkesägare/produktionsbyråer. Du kan också jobba som förpackningstryckare eller prepressoperatör på prepressbyrå eller på inhouse avdelning inom ett förpackningstryckeri.

Kontakt
Laurence Autard de Bragard
Telefon: 0565-160 00, 0565-179 14
[email protected]

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-08-31

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Brobygrafiska

Laddar...

Brobygrafiska

Laddar...