På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Visualisering av rum, inredning och produkter

Visualisering av rum, inredning och produkter

Campus i12

Visualisering av rum, inredning och produkter

Utbildningen för dig som vill skapa utrycksfulla och spännande visualiseringar, bilder och 3D-modeller tillsammans med inredningsarkitekter, möbelarkitekter, industridesigners och formgivare.

Utbildningen ger dig kunskaper, färdigheter och skickligheter för att självständigt och tillsammans med andra medverka i och driva visualiserings- modellerings- och kommunikationsprocesser för inredningar, möbler, produkter och bruksföremål för ett hållbart samhälle.

Utbildningen är en blandning av traditionella konstnärliga tekniker och de senaste digitala verktygen för modellering, visualisering och bildframställning.

Begrepp, termer, händelseförlopp och historia om design, inredning, möbler och bruksföremål varvas med skissteknik, bildkomposition och fysiska modellbyggen. Grafisk kommunikation, layout och bildframställning med post-production varvas med Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR).

Undervisningen genomförs med yrkesverksamma arkitekter, inredningsarkitekter, designers, formgivare, konstnärer, fotografer och 3D-artister.
Utbildningen genomförs i studiomiljö och söker likna en verklig arbetssituation som du kommer att möta i arbetslivet. Vi gör studieresor till Berlin och Köpenhamn och besöker formgivare och möbeltillverkare.

Programvaror i undervisningen är bland annat 3D Studio Max, Photoshop, Revit, Illustrator och Indesign. Du kommer att genomföra två praktikperioder på inredningskontor, möbelföretag eller visualiseringsföretag.

Med dina kunskaper och färdigheter kommer du att kunna framställa modeller, visualiseringar och bilder med hög kvalitet för många olika skeden i inrednings- och formgivningsprocesser.

Yrket, som visualiserare är konstnärligt, kreativt och ger en träning i såväl digitala modelleringar, visualiseringar och bilder som konstnärliga tekniker.

Utbildningen Visualisering - rum, inredning och produkter ger kunskaper i rumslig gestaltning med tillhörande inredningar, möbler, produkter och artefakter och olika former av modellerings-­ och visualiseringstekniker för att producera 3D-modeller, ritningar och visualiseringar - bilder av rum, inredningar och produkter för olika miljöer och mottagare.

"För LAMMHULTS och för den bransch vi lever i är design managment A och O. Att design finns med hela vägen, både i de strategiska och de kreativa besluten och processerna är den långsiktigt hållbara vägen. Visualiseringar har här en mycket viktig roll som underlag för beslutsprocessen och vi ser behovet av denna tjänst, allra helst internt"
Ulrika Johansson Ståhl, Marknadschef, Lammhults Möbel AB

Utbildningens fokus är inredd miljö. Inredd miljö handlar om att studera planera, utformade och kommunicerade fysiska miljöer. Utbildningen leder fram till yrkesrollen "visualiserare för rum, inredningar och produkter".

Kontakt
Göran Hellborg - Arkitekt SAR/MSA
Utbildningsledare Visualisering - Arkitektur/Visualisering - Rum, Inredning och Produkter
Tel: 070-630 99 33

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-08-24

Slut

2020-06-10

2021-06-11

2022-06-10

Ansökan öppnar*

Ansöker stänger*

2020-03-16

2020-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Visualisering av rum, inredning och produkter på Campus i12.