På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Aktiveringspedagog inom LSS

Aktiveringspedagog inom LSS

Campus Mölndal

Aktiveringspedagog inom LSS

Pga Covid19 bedrivs våra platsbundna utbildningar på distans.

Vill du arbeta med att göra vardagen mer aktiv och meningsfull för personer som har en utvecklingsstörning, autism eller som har fått en hjärnskada som vuxen?

I vår unika yrkeshögskoleutbildning lär du dig metoder och synsätt som bidrar till utveckling för både individ och verksamhet. Under YH-utbildningen finns det många tillfällen för reflektion och dialog. De här tillfällena har betydelse för utvecklingen av dina personliga egenskaper som är viktiga för din kommande yrkesroll.

Under utbildningen
Under Yh-utbildningen fördjupar du din kunskap i intellektuella och kognitiva funktionsnedsättningar. Du utvecklar kompetens vad gäller aktivering, stöd och stimulans i vardagen för personer i behov av stöd. Du tränar dina färdigheter i att utforma sinnesstimulerande aktiviteter, kognitivt stöd och kommunikationsstöd. Under Yh-utbildningen fördjupar du din kunskap om dokumentation och presentation. Du utvecklar också ditt professionella förhållningssätt som grund för att kvalitetsutveckla och pedagogiskt vägleda vardagsarbete inom exempelvis daglig verksamhet, särskola, grupp- eller korttidsboende. Yrkeshögskoleutbildningen genomförs i nära samarbete med arbetslivet.

Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning kan du arbeta till exempel som aktiveringspedagog, metodutvecklare, stödpedagog, specialassistent eller resurspedagog.

Kontakta oss
För frågor kring ansökan och antagning kontakta Utbildningsledare för utbildningen.

Ingela Jakobsson
Utbildningsledare Aktiveringspedagog
031-315 31 23

Studietakt

75%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Påbörjad

2022-09-12

Slut

2022-05-31

2023-05-31

2024-05-31

2025-05-31

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-02-11

2022-05-22

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Aktiveringspedagog inom LSS på Campus Mölndal.