Systemutvecklare.NET
Systemutvecklaren tar fram och utvecklar data/IT-system eller delar av system. Man kan utveckla allt ifrån ekonomisystem till system för att styra industriproduktion. Läs mer på framtid.se
Systemutvecklaren tar fram och utvecklar data/IT-system eller delar av system. Man kan utveckla allt ifrån ekonomisystem till system för att styra industriproduktion. Läs mer på framtid.se
Vill du arbeta med datacenter, serverhallar och virtuella lagringssystem? Studera till Data Center Technician och få en projektledande roll med ansvar för arbetsteam, brandskydd, elförsörjning, server- och nätverksdrift, molnsäkerhet samt kyl- och kontrollsystem. Gör karriär som datacentertekniker eller drifttekniker inom datacenter och energi.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Utbildningen är platsbunden, med lärare på livelänk, på orterna Eskilstuna, Gävle, Katrineholm, Norrtälje och Östersund
Front end developer-utbildningen passar dig som vill du utveckla framtidens användarvänliga hemsidor och appar i en kreativ och eftertraktad yrkesroll.
Yrkesrollen har vuxit fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare och idag efterfrågas främst kunskaper inom språken JavaScript, HTML5, CSS3.
Utbildningen och yrkesrollen passar dig som, utöver god teknisk kunskap, har en bra samarbets- och problemlösningsförmåga – och är duktig på att förstå uppdragsgivarens och slutanvändarens behov. Det finns gott om jobb och uppdrag på allt från mindre start-ups till byråer och större företag.
Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i att utveckla mot CMS-verktyg och interaktion med databaser. Du lär dig att programmera i JavaScript och strukturera JavaScript-projekt.
Mjukvaruutveckling är en central roll mot en fortsatt digitalisering, och Javascript är ett av de mest efterfrågade programmeringsspråket.
Exempel på yrkestitlar förutom Front end developer:
Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
- Matematik B / Matematik 2
- Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
- Engelska 6
- Programmering 1
Som CNC- och robottekniker arbetar man med att sköta datorstyrda maskiner, genom till exempel svarvning, borrning eller fräsning tillverkas detaljer av metall, trä eller plast. I arbetsuppgifterna ingår även att självständigt programmera, läsa ritningar och att rigga maskiner – ett kul, intressant och tillfredställande arbete för den som är teknikintresserad.
Under utbildningen CNC- och robottekniker kommer du att lära dig arbeta självständigt med att programmera och styra svarvar och fräsar med CNC. Du får även kompetens i robotteknik och kan arbeta med driftsättning av robotsystem i automatiserade processer, där även service och felsökning ingår.
Näringslivet i regionen kommer att spela en viktig roll i utbildningen; genom att ta emot LIA-praktikanter (lärande i arbete) samt genom att medverka i utbildningens ledningsgrupp och bidra med föreläsningar. Ungefär en tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagt LIA-utbildning.
Utbildningen genomförs i föreläsningsform, genom praktiska övningar och projektarbeten. De teoretiska avsnitten är starkt knutna till praktiska moment och innehållet i LIA-perioderna. Praktiska utbildningsmoment genomförs med modern utrustning i våra lokaler i Eskilstuna.
Efter din utbildning kan du arbeta som bland annat CNC-operatör eller industrirobotoperatör.
Behörighet
Utbildning kräver ,utöver grundläggande behörighet, minst betyget E (godkänt) eller motsvarande kunskaper i gymnasiekurserna:
Denna kunskap kan också valideras om yrkeserfarenhet finns.
Kontakt
Pernilla Jacobsson, Verksamhetschef
076-724 97 94
Lars Jacobsen
072-382 42 02