På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska

Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska

Campus Skellefteå

Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska

Utbildningen Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska är en spetsutbildning som har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet. Det garanterar att innehållet är det rätta och att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen har 50% studietakt under två år och består av totalt nio samlingsveckor i Skellefteå.

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng. Den genomförs på distans men med en till tre obligatoriska samlingsveckor per termin, vilket gör det möjligt att kombinera arbete med studierna. Utbildningen motsvarar halvtidsstudier under fyra terminer och består av totalt nio samlingsveckor.

Samlingsveckorna är förlagda på Campus i Skellefteå med undervisning, studiebesök och föreläsningar måndag-fredag. Övriga veckor arbetar du självständigt eller i grupp med datorn som arbetsyta och kontaktlänk mellan kursdeltagare och lärare.

Lärande i arbete, LIA, utgör 40 poäng uppdelat på två stycken fyraveckorsperioder. LIA är handledarledda studieveckor som genomförs ute på arbetsplatser.

Efter examen kan du arbeta som

  • Specialistundersköterska kognitiv sjukdom
  • Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska
  • Demensspecialiserad undersköterska


Arbetsområden efter utbildningen ligger inom geriatrik, äldrepsykiatri, rehabilitering, personer med funktionsnedsättningar och äldreomsorg. Även inom akutmottagningar, medicin- och ortopedavdelningar kommer denna kompetens att efterfrågas. Framtidens vård och omsorg har ett stort behov av personal med specialistkompetens på alla nivåer.

Utbildningsledare
Kristiina Tikkanen, 073-079 76 61

Studietakt

50%

Poäng

200 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-09-01

2023-09-01

Slut

2022-06-03

2023-06-02

2024-06-30

2025-06-30

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-05-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska på Campus Skellefteå.