På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Verktygsteknik

Verktygsteknik

Campus Värnamo

Verktygsteknik

Som modern verktygstekniker är du med från början till slut i utvecklingen och tillverkningen av ett nytt verktyg, från ritning eller datorfil till färdig produkt eller så arbetar du med reparation och underhåll av verktyg. Du behöver goda IT-kunskaper, kunskap om material och bearbetning samt kunskaper om miljö, hållbarhet och kvalitetsarbete. Utbildningen Verktygsteknik ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta med konstruktion, bearbetning och underhåll av verktyg inom industrin.

Bristyrke

Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som verktygstekniker eller verktygsmakare. Båda är idag stora bristyrken och det finns ett mycket stort anställningsbehov inom tillverkningsindustrin.

Modern teknik

I utbildningen kommer du att lära dig mer om hur modern teknik används för att bidra till ökad produktivitet vid verktygstillverkning och verktysunderhåll. Du bygger upp din kompetens i att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning och reparation av verktyg utifrån kravspecifikation. Du får också lära dig om digitaliseringens möjligheter, projektmetodik, produktionsekonomi samt kvalitet- och miljöstyrning.

Som verktygstekniker arbetar du ofta i team och under utbildningen utmanas du att utveckla din samarbetsförmåga och anställbarhet. Du uppmuntras att arbeta lösningsfokuserat och ta eget ansvar. Du får också kunskap och förståelse för gruppdynamikens betydelse för ett projekts resultat.

Under utbildningen får du även lära dig att behärska datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt utveckla dina kunskaper för att kunna välja rätt metoder och material vid underhåll, reparationer och tillverkning av verktyg.

Utbildningens upplägg

Utbildningen genomförs på Campus Värnamo samt i verkstadsmiljö. Under kurserna Lärande i arbete, LIA, får du möjlighet att arbeta med skarpa projekt på företagen. Studiebesök, gästföreläsningar och projekt i andra kurser ger också en tydlig koppling till yrkesrollen och möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper i praktiken.

Detta innebär också en möjlighet till direktkontakt med arbetsgivare och branschfolk och en god insikt i ditt framtida arbete redan under utbildningens gång.

Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i regionen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot branschens kunskapsbehov.

Examen
Yrkeshögskoleexamen Verktygsteknik

Kontaktperson
Emeli Hellström
0370-37 71 92

Studietakt

100%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-08-26

Slut

2021-01-17

2022-03-01

2023-03-01

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Verktygsteknik på Campus Värnamo.