3D-CAD ingenjör
3D-tekníker kan användas inom diverse olika branscher, bland annat har skulptörer fått möjlighet att med stor grad av säkerhet rekonstruera historiska ansikten från arkeologiska skelettfynd. Läs mer på framtid.se
3D-tekníker kan användas inom diverse olika branscher, bland annat har skulptörer fått möjlighet att med stor grad av säkerhet rekonstruera historiska ansikten från arkeologiska skelettfynd. Läs mer på framtid.se
Fibertekniker – en hett eftertraktad yrkesgrupp på arbetsmarknaden.
Utbildningen är framtagen i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen. Utbildningen har ett väldigt gott rykte i hela branschen och efterfrågan på utexaminerade studenter är alltid hög.
Under utbildningen får du mycket gedigna kunskaper som gör att du snabbt kommer in i din yrkesroll som fibertekniker efter examen. Fokus ligger på installation, förläggning och mätteknik, men du får även värdefulla kunskaper i projektledning, dokumentation och entreprenörskap.
Upplägget för utbildningen baseras på 5 dagar/vecka i skolmiljö samt självstudier. I skolmiljö varieras utbildningen mellan föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt eller i grupp. Utbildningen utförs med stöd av en e-learning plattform.
Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.
Efter utbildningen
I din vardag kommer du att ha mycket kontakt med andra människor och arbetet sker både ute och inomhus. Arbetet innebär att vara metodisk och noggrann för att säkerställa kvalitet och robusta fibernät som ska fungera under många år framöver. Fler och fler tjejer söker sig till yrket, något som hela branschen välkomnar.
Utbildningen ger dig mycket goda karriärmöjligheter i takt med att du skaffar dig erfarenhet av yrket och branschen. Efterfrågan på utbildade fibertekniker är hög och i över 20 års tid har studenterna från vår utbildning gått rakt ut i arbete. Företagen står i kö och vill anställa de som är klara med utbildningen.
Behörighet
Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Ett godkänt färgseendetest (Ishihara-testet) är ett behörighetskrav, det kan du göra hos optiker eller skolhälsan.
Kontakt
Anette Johansson
Utbildningsledare
070-233 83 87
Naturbruk Ljusdal har tillsammans med skogstekniska i Alfta en YH-utbildning till skogsbrukstekniker 300 YH-poäng.
Det råder idag en stor efterfrågan på utbildade inom skogsbranschen, många företag har mycket svårt att rekrytera. Prognosen över efterfrågan på arbetskraft kommer även att öka kommande år, bland annat på grund av pensionsavgångar.
Skogsbrukstekniker syftar till att ge breda praktiska och teoretiska kunskaper och möjlighet att arbeta med flertal skogliga yrken. Våra sökande elever får en hög relevans på arbetsmarknaden och 9 av 10 får jobb direkt efter slutförd examen.
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kunskaper om:
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha färdigheter i att:
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att:
Utbildningen ger behörighet till Skogsmästarprogrammet i Skinnskatteberg
Behörighet
Du är behörig att antas till denna yrkeshögskoleutbildning om du har gymnasiebetyg samt har genomfört kurserna Skogsskötsel 1, Motor & röjmotorsåg och Terrängtransporter.
Om utbildningen
Utbildningen IT-säkerhetstekniker - etisk hackare erbjuder en kursmix som sammantaget täcker upp hela det kunskapsområde du behöver behärska för direkt övergång från studier till arbete i en spännande och motiverande arbetsmiljö inom IT-säkerhet. Du kommer vidare, som säkerhetsspecialist, att ha god kompetens för arbete inom närliggande teknikområden som nätdrift, administration av nät, virtualisering m fl.
Innehåll
Utbildningen omfattar en bred genomlysning av vanliga säkerhetsproblem och risker i moderna nätverk, hur man förebygger och åtgärdar dessa. Du får lära Dig hur man minimerar intrångsrisker i datasystem, trådlösa samt trådburna nätverk och molnbaserade lösningar. Utbildningen förbereder för certifieringar såsom EC Councils ”Certified Ethical Hacker”, CompTIA Security+ samt Ciscos certifieringar CCNA och CCNA Security
Du får lära dig att agera som angripare - d.v.s. bryta dig in på ett nätverk och vilka strategier du kan använda dig av för att skydda det aktuella nätverket mot angrepp. Studier i skolmiljö, 2-3 dagar/vecka, övrig tid, självstudier. Struktur - växelvis genomgångar, laborationer, projektuppgifter, enskilt eller i grupp. Delvis via e-Learning. Iftac erbjuder möjlighet till skarp certifiering i eget testcenter.
Vi använder oss bl a av Ciscos officiella e-learningmaterial där Dina studieresultat dokumenteras via kapiteltester och andra prov. Utbildningsplattformen ger läraren möjlighet att följa Din utveckling och kontinuerligt ge återkoppling på studieresultat. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du under 4 veckor får fördjupa dig i valfritt ämne med koppling till IT-säkerhet.
Utbildningen består av 2 LIA-perioder på totalt 22 veckor där du får praktisk erfarenhet av att applicera dina kunskaper på riktiga företags nätverk och får arbeta med praktiskt säkerhetsarbete. Detta ger dig ett utmärkta tillfällen att knyta kontakter inför framtida arbetsliv
Arbetsmarknad
IT-relaterade hot är idag ett av de största hoten mot företagen där datorintrång, virus och trojaner kan innebära enorma kostnader för företag. Både stora och små företag anlitar idag säkerhetsexperter för att kontrollera och härda sina interna IT-system.
Branschorganisationen IT & Telekomföretagen larmar om en enorm brist på personal inom IT- och telekombranscherna med ett bedömt rekryteringsbehov på uppemot 70 000 personer år 2022 i Sverige. Företag i IT-branschen får ofta tacka nej till uppdrag vilket påverkar Sveriges tillväxt och möjligheter till välstånd. På EU-nivå förväntas behovet av säkerhetstekniker öka med ca 100 % fram till år 2020. Vanliga yrkesroller: säkerhetstekniker, säkerhetsspecialist, säkerhetskonsult.
Behörighet
Utbildningen kräver särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Datorteknik 1A, Svenska/Svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i Svenska/Svenska som andraspråk A.
För mer information vänligen kontakta:
Anette Johansson,
Utbildningsledare
070-233 83 87
Löneutbildning för dig som vill bli lönespecialist. Jobba med lönefrågor, analys och rådgivning i vilken bransch du vill efter examen.
2 år | Distans | Kostnadsfritt & CSN-berättigat
Som lönekonsult arbetar du med lönefrågor som exempelvis beräkning av förmåner, redovisning av utlägg, insättning av pension, bokföring eller utformning av arbetsgivarintyg. Du arbetar aktivt med att vidareutveckla verksamhetens sätt att arbeta med löne- och personalfrågor. Efter examen kan du arbeta inom många olika branscher:
Distans med fysiska träffar i Gävle
Agil Javautvecklare är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekryteringsbehov av systemutvecklare med just den kompetens som utbildningen ger. Du får lära dig agila utvecklingsmetoder, jobba med moderna ramverk och plattformar samt nya populära javascriptbibliotek.
En systemutvecklare inom Java arbetar med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Kärnkompetensen för systemutvecklaren är programmering. Man förväntas behärska agila utvecklingsmetoder, moderna ramverk och plattformar samt nya populära javascriptbibliotek. Java finns idag på ett stort antal företag och myndigheter, och dessa behöver löpande underhåll och utveckling.
Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får den studerande möjlighet att applicera sina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.
Behörighet
Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Engelska 6, Programmering 1 samt Matematik 2, Svenska/Svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i Svenska/Svenska som andraspråk A.
Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kontakt
Utbildningsledare
jessica.niord@edu.edugrade.se
0700-58 71 23