Immersive Experience Creator - Skellefteå bild

Immersive Experience Creator - Skellefteå

Immersive Experience Creator lär dig att ta fram det estetiska innehållet för VR, AR, AI som inkluderar video, grafik, bild och ljud. Utbildningen ger dig kunskaper inom innovativ teknik för att på bästa sätt producera immersiva upplevelser och ”content” för immersiva medier.

Du lär dig att analysera, utvärdera och producera projekt inom VR/AR/XR och andra immersiva medier gällande teknisk utformning, innehåll, formspråk, visuella trender, och målgrupp. Teoretiska kunskaper blandas med praktiska övningar inom storytelling, berättande, manus och narrativ för immersiva medier.

Fokus ligger på kunskaper inom den snabbt växande immersiva sektorn, om mediets möjligheter, samt om mottagarens perception och kognition. Du får kunskap i att analysera resultat inom mediet, för att kunna avgöra om de motsvarar de krav som slutanvändaren och kunden ställer. Detta innefattar också kunskaper om strategi för produktioner som är direkt kopplade till målgruppen och affärsnyttan.

För att lyckas som immersiv kreatör behöver du kunskaper om hur man pitchar idéer, skapar visuella presentationer, samt genomför kundmöten och workshops. Utbildningen ger dig kunskaper om olika tekniska format, uppspelning, leverans och lagring.

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar ditt lärande och du får de arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens immersiva upplevelser. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan understudietiden.

Yrkesrollen är ny och under stark frammarsch och behövs inte bara inom IT, utan även hos andra branscher och inom offentlig verksamhet. Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är:

 • Immersive Experience Creator
 • VR/AR director
 • Immersive Scriptwriter
 • Immersive Producer
 • Immersive Designer
 • Immersive film/video Director

Händelser

mars 2023

tisdag
28
mars

Online Open House Futuregames

Kl. 17:30-19:00

  Get the chance to have all of your questions answered and get a broader picture of the world of Futuregames!

  Sign up here 

  april 2023

  torsdag
  27
  april

  Öppet hus online

  Kl. 17:30-19:00

   Här får du chansen att få veta mer om om oss, våra utbildningar och ställa dina frågor/funderingar direkt till utbildningsledarna.

   Anmäl dig här>>