På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Game & UX Designer – Online

Game & UX Designer – Online

Changemaker Educations AB

Game & UX Designer – Online

Efterfrågan på yrkesrollen Interaktionsdesigners (UX) ökar starkt i hela samhället. Användarupplevelser, spelutveckling, hållbara affärsmodeller och digital innovation står i centrum för utvecklingen. Idag har vi enorma möjligheter att skapa upplevelser med ny teknik, inte minst genom VR/AR och AI. Företagen jobbar med ständig förbättring av kundupplevelser. Utöver det blir digitala upplevelser och konversationsbaserad UX allt viktigare. Sista ansökningsdag – 5 maj.

SPEL- och IT-BRANSCHEN I NORR BEHÖVER DIG
Futuregames har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.

Det är inte bara spelföretag som efterfrågar yrkeskompetensen. Industriföretag som Boliden, företag inom infrastruktur som Skellefteå Kraft, samt flera konsultföretag, apputvecklare och byråer, är olika företag som efterfrågar kompetens kring creative product management, interaktionsdesign, mjukvarutestare och programmerare/utvecklare. De vill åt den spetskompetens som Futuregames närt under sina år i spelbranschen kring projektarbete med digitala upplevelser, agila metoder, kunskap om spelmekanik och mjukvarutestning.

“Det är i dagsläget oerhört svårt att rekrytera till it-branschen i Skellefteå och de utbildningsplatser som finns idag är i stort sett noll så det är oerhört viktigt för framtiden att vi får tillväxt. Flera av de stora IT-bolagen börjar dessutom ha pensionsavgångar vilket kommer att öka behovet av påfyllnad.” Berit Backvid, Visma Consulting

FUTUREGAMES & ARTIC GAME LAB
Futuregames är inte ensamma om att på allvar vilja etablera en spelbransch i norr. Arctic Game Lab är en samarbetsorganisation mellan flera kommuner och organisationer i Norr- och Västerbotten (Skellefteå, Umeå, Boden, Luleå och Piteå), som verkar för att skapa en strategisk plattform för spelbranschens tillväxt i norra Sverige. De har bl a koordinerat olika game jams, mångfaldssatsningar och Arctic Game Conference. Inom nätverket finns tillgång till inkubatorer och andra pusselbitar som krävs för att skapa en långsiktigt hållbar spelutveckling efter norra Sveriges villkor.

AGL skriver: ”Utvecklingstakten är snabb då flera nya bolag har bildats, kompetens flyttar till regionen och utbildningsplatserna växer. Vi behöver nu fler utbildningar inom spel för att våra spelföretag ska ha möjlighet till tillväxt.”

>> Läs mer om Artic Game Lab 

PLUGGA PÅ FUTUREGAMES CAMPUS SKELLEFTEÅ
Plugga hos oss på Futuregames i Skellefteå. Här har du nära till allt. Vår skola ligger på campusområdet i Skellefteå med både restaurang och träningsmöjligheter samt ett hus fullt av spelutbildningar (programmerare, projektledare, grafiker och designers på samma våningsplan). Och nära till spelbranschen!

LEARNING BY DOING, LEARNING BY REFLECTION – VÅR PEDAGOGIK
Utveckla kärnkompetens i spel- och itutveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare. Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen på Futuregames (utvecklare, product managers och 3d-grafiker/VFX) där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en städigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska spelutvecklare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

25 % LIA (LÄRANDE I ARBETE, PRAKTIK – 20 veckor)
Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens kundupplevelser och affärsnytta. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag och e-handelsplattformar gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering nationellt via Futuregames nätverk samt lokalt i Skellefteåområdet och regionalt i hela norrland; Triolith Games AB, Strangewood Studios AB, Tieto Skellefteå, Once Upon, Hello Future, Goodbye Kansas Studios, Gold Town Games, Mindforce Game Lab, Musikmedel Future Vision AB, North Kingdom, Boliden, Zordix AB, Coldwood, Tarvalley, SIGMAR Metodbyrå, Visma Consulting AB m.fl

VI GER DIG RÄTT KOMPETENSPROFIL
Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av Interaktionsdesigners. Vi har samlat några av branschens mest kunniga utvecklare och föreläsare under ett och samma tak. Du får möjlighet att utbilda dig till framtidens vassaste och bredaste Interaktionsdesigner. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Exempel på kurser är;

 • UX och Game Thinking
 • Affärsutveckling
 • Analytics, SQL och statistik
 • Agil projektmetodik
 • Service Design
 • ARG – Alternate reality game
 • Rapid Prototyping
 • Service design
 • Speldesign
 • Spelproduktion
 • Gamification och spelpsykologi
 • User research och User Testing

Kompetenser efter avslutad utbildning

 • Värdera kundspecifik information/beteende och prioritera design därefter.
 • Förstå beteenden baserat på statistik och hur det omsätts i design.
 • Ta ansvar för design och användarvänlighet i produkt- och tjänsteutveckling med särskilt fokus på mobila plattformar.
 • Ta ansvar för att från tidigt designstadie kunna implementera spelifiering och game thinking i produkter och tjänster med särskilt fokus på mobila plattformar.
 • Förstå konceptualisering, iterativ design och konkretisering av design och designprocesser.
 • Snabbt validera design via fungerade prototyper.
 • Förstå och känna igen vilka trender som kommer ha stor inverkan på marknaden och hur design måste förhålla sig till den.
 • Förstå de olika delarna i en designprocess och hur hypoteser och design kan verifieras genom olika typer av användartester.
 • Skapa kundresor och koncept baserat på specificerade behov hos användare med särskilt fokus på mobila plattformar.

UTBILDNINGSPLAN OCH YRKESHÖGSKOLEEXAMEN
Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 400 yh-poäng, vilket motsvarar drygt två års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.

>>Här kan du läsa utbildningsplanen!

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?
Att jobba som Interaktionsdesigner är en nyckelroll och en samordningsroll mellan upplevelser, kunder, team och verksamheter. Du sammanflätar och bygger broar mellan digitala och fysiska världar. Du förbättrar och utvecklar kundupplevelser och därigenom kundnytta och affärsnytta. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå upplevelser, kunder, behov och utbud på dagens marknader. Du får lära dig att skapa digitala miljöer med kundupplevelsen i fokus.

Exempel på yrkesroller är:

 • Interaktionsdesigner
 • Experience Designer
 • UX Designer
 • User Researcher
 • Gamification Designer
 • Speldesigner
 • Planner

LEDNINGSGRUPPEN FÖR INTERAKTIONSDESIGNER MOBILA PLATTFORMAR
Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Ledningsgruppen uppdateras vid utbildningsstart.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Tveka inte – mejla eller ring om du har frågor;

Per Myrén
(t.f utbildningsledare)

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-09-01

2022-09-01

Slut

2022-05-27

2023-05-31

2024-05-31

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Game & UX Designer – Online på Changemaker Educations AB.