På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Webbutvecklare E-handel

Webbutvecklare E-handel

Changemaker Educations AB

Webbutvecklare E-handel

E-handeln behöver webbutvecklare med fokus på kundens affärsnytta och UX. Idag handlar 9 av 10 svenskar varor och tjänster på nätet. Dynamisk webbutveckling, mobile first, responsiv design och UX utvecklas och implementeras i högt tempo. Vill du vara med och utveckla dagens och framtidens e-handelslösningar? Då ska du satsa på att bli webbutvecklare inom e-handel!

E-handeln behöver dig
Genom att utbilda dig till webbutvecklare inom e-handel får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du får en överblick över de ledande e-handelssystemen och du lär dig dynamisk webbutveckling där design, layout och funktioner stödjer kundens upplevelse (UX/UI) . Du lär dig hantera databaser, du bygger responsiva webbplatser för mobila plattformar, samt skapar system för flöden/logistik inom den orderhantering för dagens e-handel.

25 % LIA (praktik)
Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIA:n fördjupar och breddar ditt lärande, samtidigt som du får de arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens e-handelssajter. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden. Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering.

Stark tillväxt
9 av 10 svenskar väljer att handla via digitala plattformar. Utbudet är enormt, det är enkelt att jämföra priser och e-butiken är öppen dygnet runt. Företagen måste hela tiden utvecklas för att kunna mäta sig mot svenska som utländska konkurrenter. Det är viktigt att förstå kundens totala köpupplevelse, som omfattar e-butiken, den faktiska varan/tjänsten, marknadsföringen, servicen, kvalitén och leveransvillkoren. Erbjudandet ska fungera oavsett om kunden vill handla via dator, läsplatta, mobiltelefon, smartwatch eller annan digital enhet.

Vi ger dig rätt kompetensprofil
Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av webbutvecklare inom e-handel. Vi har samlat några av branschens mest kunniga utvecklare och föreläsare inom webbutveckling, webbdesign och e-Commerce under ett och samma tak. Du får möjlighet att utbilda dig till framtidens vassaste webbutvecklare inom e-handel. Och du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Utbildningsplan och yrkeshögskoleexamen
Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 450 yh-poäng, vilket motsvarar drygt två års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärande. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.

Vad arbetar du som efter utbildningen?
Att jobba som utvecklare inom e-commerce innebär en möjlighet att bygga, förbättra och utveckla nya e-handelsmiljöer och funktioner. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå behov och utbud på dagens e-marknad, och kunskap att blicka framåt och utveckla framtidens e-handel. Du får lär dig att skapa digitala miljöer med kundupplevelsen i fokus. Exempel på yrkesroller är:

  • Webbutvecklare
  • Webbprogrammerare
  • E-handelsutvecklare
  • Webbapplikationsutvecklare
  • Projektledare Webb/E-handel
  • Webbdesigner

Ledningsgruppen för Webbutvecklare E-handel
Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. Ett av ledningsgruppens s är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Studietakt

100%

Poäng

450 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2022-02-28

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Reportage om utbildningen

Webbutvecklare e-handel - framtidens yrke!

Vill du ligga i framkant och utveckla framtidens e-handelslösningar? Efter att både ha studerat på universite...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Webbutvecklare E-handel på Changemaker Educations AB.