På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Optotekniker

Optotekniker

Edugrade

Optotekniker

Ett mångårigt samarbete med Ericsson garanterar aktualitet och kvalitet i en bred och generell utbildning med yrkesprofilering mot installation och förläggning av fiberoptiska bredbandsnät.

Som Optotekniker arbetar du med installation av fiberoptik, ett snabbt växande område nationellt och internationellt. Det råder stor brist på yrkeskunnig personal, i Sverige och över hela världen. Optotekniker är den enda längre utbildningen inom området i Europa. Historiskt har våra studerande sedan 1998 gått direkt till ett arbete efter avslutad utbildning.

Fiberoptik och bredbandsteknik
Du får lära dig allt om bredbandsbyggnad i landets mest exklusiva miljö, om fiberkabel, dess egenskaper, funktion och användningsområden, fibersvetsning och mätteknik, fiberblåsning, förläggning mm. Du får lära dig installations- och förläggningsteknik inom- och utomhus och hur man väljer rätt material och utrustning för ändamålet.

Landets mest erfarna utbildare finns på plats under utbildningen. Två LIA-perioder, totalt 18 veckor, stärker dina praktiska kunskaper och du får möjlighet att skapa viktiga kontakter för din kommande yrkeskarriär.

Arbetsmarknad
Utbildningen leder till yrkesverksamhet i en av världens snabbast växande branscher och är Europas enda utbildning inom det reguljära utbildningsväsendet. Brist på utbildad personal gäller över hela världen. Därför öppnar sig en världsarbetsmarknad för den som är äventyrlig och vill se sig om. 80-100 % av de studerande har sedan 1998 årligen fått fotfäste i branschen som installatörer. Just nu upplever telekombranschen en boom med ett skriande behov av utbildad personal. Karriärvägar; installatör/optotekniker, beredare, nätplanerare/designer, projektör, projektledare, platschef, supervisor, eget företagande.

Studieform
Heltid i Hudiksvall under de teoretiska momenten. Liaperioden görs på branschrelaterade företag/organisationer, normalt på annan ort än Hudiksvall.

Iftac är involverad i en rad branschsamarbeten, t ex EIO, Ericsson, Cisco, IBM m fl. Iftac har vidare status som Regional Cisco Networking Academy, Microsoft IT Academy, Authorized Ericsson Partner, Vmware Academic Partner, Pearson/VUE Test Center, Prometric Test Center, partner i IBM Academic Initiative, initierare och utvecklare av det svenska kvalitetsprogrammet ”Certifierad fibertekniker” mm.

För mer information vänligen kontakta:
Martin Sidorson, Utbildningsledare
070-214 95 18

Studietakt

100%

Poäng

210 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-06-11

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Optotekniker på Edugrade.