På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Projektledare Bredband

Projektledare Bredband

Edugrade

Projektledare Bredband

Utbildningen är 51 veckor lång och motsvarar 255 YH-poäng, varav 17 veckor är praktik på ett företag i branschen. Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

Tonvikten i utbildningen ligger på projektering och projektledning där eleven också får grundläggande kunskap i fiberteknik och installationsteknik, vilket är en förutsättning för att kunna jobba som projektör eller projektledare.

Under 51 veckor får du en bred utbildning med stort fokus på beredning, projektledning och entreprenad­juridik och naturligtvis grunderna i installation och mätteknik.

17 veckors LIA (arbetsplatsutbildning) på ett företag i branschen ger dig chansen att stärka dina praktiska kunskaper och skapa viktiga kontakter inför din kommande yrkeskarriär.

Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.

Vad kan jag jobba med? 
Efter utbildningen kan du jobba med projektering och projektledning av bredbandsprojekt. Du kan också kombinera detta med anläggning och installationsarbete. Som projektör har du en central roll i projekten med mycket varierande arbetsuppgifter, alltifrån design av nät och val av material och förläggningsmetoder till tillståndshantering och kontakter med både myndigheter och markägare. Dina kunskaper om hur man bygger ett robust fibernät på ett tids- och kostnadseffektivt sätt är avgörande för lyckade projekt.

Som projektledare ansvarar du för hela projektets genomförande och fokuserar på att projektet når sina mål med avseende på ekonomi, kvalitet och leveranstid. Social kompetens är viktig då du i din vardag kommer att ha mycket kontakt med andra människor. Utbildningen ger dig mycket goda karriärmöjligheter i takt med att du skaffar dig erfarenhet av yrket och branschen.

Vad innebär jobbet?
Som projektör har du en central roll i projekten med mycket varierande arbetsuppgifter, alltifrån design av nät och val av material och förläggningsmetoder till tillståndshantering och kontakter med både myndigheter och markägare. Dina kunskaper om hur man bygger ett robust fibernät på ett tids- och kostnadseffektivt sätt är avgörande för lyckade projekt. Som projektledare ansvarar du för hela projektets genomförande och fokuserar på att projektet når sina mål med avseende på ekonomi, kvalitet och leveranstid.

Vi ser med glädje en stigande andel kvinnor i yrket och välkomnar en jämnare könsfördelning. Hela branschen hoppas att fler tjejer ser möjligheterna med yrket och kommer ut på denna spännande arbetsmarknad.

Läget på arbetsmarknaden
Möjligheten till jobb i Sverige hos både större och mindre företag är mycket god då bristen på projektörer och projektledare är stor sedan många år tillbaka. Då Sverige är ett föregångsland på fiberutbyggnad kommer studenter från utbildningen vara mycket attraktiva för arbete utomlands av både svenska och utländska företag. Stora länder i Europa som t ex England, Tyskland och Italien ökar kraftigt sin bredbandsutbyggnad via fiber vilket gör att behovet av kompetent personal kommer vara mycket stor under många år framöver.

Vilka företag anställer Projektledare för bredband?Nätägare, entreprenörer och installationsbolag samt konsultbolag har stort behov av projektörer och projektledare. Bland de större arbetsgivarna finns bland andra företag som Eltel Networks, Netel, Transtema, ÅF, ICT Consulting, Telia Company och IP-Only.

Information:
Anette Johansson
070-233 83 87

Studietakt

100%

Poäng

255 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-08-24

Slut

2020-08-21

2021-12-17

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

Ansöker stänger*

2020-06-14

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Projektledare Bredband på Edugrade.