På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Food & Beverage Management

Food & Beverage Management

Frans Schartaus Handelsinstitut

Food & Beverage Management

Vill du utvecklas inom restaurangbranschen? Food & Beverage Management är en Yrkeshögskoleutbildning på tre terminer. Du får en gedigen teoretisk och praktisk utbildning och kommer efter dina egna ambitioner och önskemål att kunna inrikta dig mot det som intresserar dig.

Utbildningen passar dig som t ex är kock, servitör, hovmästare eller bartender och vill avancera. Med denna utbildning blir du kvalificerad att ha en arbetsledande befattning inom hotell- och restaurangbranschen. Tillsammans med din arbetslivserfarenhet, före eller efter utbildningen kan du t ex arbeta som mellanchef på en större restaurang eller sköta ett mindre restaurangföretag. Man skall kunna göra detta som anställd eller entreprenör. Du kan också få en anställning inom en marknads-, ekonomi- eller personalavdelning. Goda förutsättningar finns för en framtida karriär inom hela besöksnäringen.

För att trivas är det bra om du har förståelse för branschens villkor. Ibland arbetar man under obekväma arbetstider, men du trivs med pulsen och är besluten att arbeta hårt och engagerat. Du har förmågan att nå avslut och goda resultat. Du brinner för människor och service och har en god social kompetens. Din flexibilitet och samarbetsförmåga visar sig i arbetet med att utveckla dina medarbetare.

Goda framtidsutsikter
Fler och fler internationella möten och kongresser förläggs i Sverige samtidigt som turismen ökar. Antalet gästnätter ökar för åttonde året i rad i Sverige och besöksnäringen breddas och omfattas nu av allt från hotell, restauranger, konferensanläggningar, eventföretag, caféer, spa- och resort anläggningar mm. Allt detta ökar behovet av välutbildade och kvalificerade ledare och våra studerande är mycket attraktiva på arbetsmarknaden. De examinerade studenterna avancerar inom besöksnäringen. Skolan blir ofta kontaktade av personer i branschen som söker ny arbetskraft och kan hjälpa dem att matcha f d studerande till nya spännande utmaningar.

Allt du behöver
Utbildningen innehåller bl a ekonomi, marknadsföring, ledarskap, arbetsrätt, kommunikation på svenska och engelska, arbetsmiljö samt lagstiftning, STAD-introduktion och en kurs i mat och dryck. Dessutom kommer du att genomföra ett stort verklighetsbaserat projektarbete där du kommer att få hjälpa till lönsamheten. Under projektet knyts de olika kurserna ihop med varandra och förståelsen för de ekonomiska flödena i företaget ökar. Under 16 av de totalt 60 veckorna gör du LIA (Lärande i arbete) ute på olika hotell- och restaurangföretag, både i Sverige och utomlands. LIA-perioderna har olika inriktning som gör att du utvecklas inom olika områden och får speciella kompetenser. Vi arbetar tätt ihop med vår ledningsgrupp som erbjuder LIA-platser och ett utökat kontaktnät. Ledningsgruppen består av några av de mest framstående restaurangföretagen i Sverige.

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2018-12-20

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD