På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Crossmedia Producer

Crossmedia Producer

Handelsakademin

Crossmedia Producer

Är du kreativ och vill arbeta med digital produktion?

Utbildningen Crossmedia Digital Producer syftar till att utbilda en ny yrkesgrupp för att skapa men också anpassa och omarbeta tryckt material till digitalt format. Trenden i grafiska branschen är att bredda sina tjänster via digitala kanaler och det finns en stor efterfrågan på multikompetenta personer som även förstår kundens affärer och processer.

Du lär dig producera text och bild, arbeta med färg och form samt på ett professionellt sätt färdigställa en slutprodukt för tryck, webb och mobila plattformar. Du lär dig även att anpassa redan befintligt tryckt material eller original till mobila enheter samt välja relevanta digitala publiceringskanaler. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som crossmedia digital producer, projektledare inom media och reklam samt digital produktion, samt informationsutvecklare och producent.

LIA – praktik
Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. Handelsakademin har ett stort register med tidigare LIA-företag som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Utbildningsmål
Utbildningen syftar till att ge dig som studerande en helhetsbild av yrket och förståelse för branschen såväl genom teori som praktik. Den yrkesroll som utbildningen leder till är Kvalificerad Crossmedia Digital producer.

Yrkesroller

  • Crossmedia producent
  • Grafisk formgivare (tryck och digitalt)
  • Projektledare inom media och reklam samt digital produktion
  • Kommunikationsstrateg
  • Informationsutvecklare och producent

425 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-09-30

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Handelsakademin

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Crossmedia Producer på Handelsakademin.