På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Kvalificerad trädgårdsmästare

Kvalificerad trädgårdsmästare

Hermods Yrkeshögskola

Kvalificerad trädgårdsmästare

Att få vistas i vackra parker, trädgårdar och kulturmiljöer av olika slag spelar större roll för vårt välbefinnande än man tidigare trott. Detta har lett till att behovet av trädgårdsmästare med god kompetens nu är mer efterfrågad än någonsin. Vår trädgårdsmästarutbildning, som startade redan 2003, är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning där du kan få exakt de kunskaper som krävs för bästa yrkesskicklighet.

För att nå denna yrkesskicklighet kommer du under utbildningens gång att tillgodogöra dig teoretiska och praktiska kunskaper som varvas på ett optimalt sätt. Du får en djup förståelse för hur växterna fungerar och reagerar utifrån den miljö som växten erbjuds och de skötselåtgärder som utförs. Att planera och skapa vackra miljöer utifrån växternas färg, form och struktur då årstiderna skiftar är också en viktig del i utbildningen.

Men här erbjuds inte enbart att arbeta med levande ting. För att få en helhet och en estetiskt tilltalande parkmiljö får du bland annat också lära dig stenarbete av olika slag. I kulturlandskapet har stenmurarna en given plats och att restaurera dessa på bästa sätt kan vara en utmaning nog så stor.

Under utbildningstiden kommer du att praktisera på flera trädgårdsanläggningar runt om i Sverige. Här får du möta nya människor som har gedigna kunskaper i att skapa, sköta och vårda våra parker och kulturmiljöer på bästa sätt. Du har här möjlighet att utveckla ett värdefullt kontaktnät för din framtida yrkeskarriär inom det område du väljer. Under utbildningen kommer du att tillgodogöra dig teoretiska och praktiska kunskaper som varvas på ett optimalt sätt. Du får en djup förståelse för hur växterna fungerar och reagerar utifrån den miljö som växten erbjuds och de skötselåtgärder som utförs.

Vem är du som söker utbildningen?
Du som söker utbildningen är en jordnära person som inte räds smuts om händerna och som vill bidra till en grönare och skönare livsmiljö. Du gillar att vara utomhus, är kreativ och har ett brinnande intresse för att jobba med växter.

Efter Examen
…blir du Kvalificerad trädgårdsmästare med bred kompetens inom park- och kulturlandskap. Det finns ett flertal aktörer som är intresserade av din yrkesskicklighet och du kan få jobb i bl a kommunala parker, slottsparker, kyrkogårdsförvaltningar, bostadsföretag och anläggnings-och skötselföretag. En del väljer att starta eget företag och då oftast inom skötsel och anläggning. På arbetsplatsen verkar du ofta som park- eller kyrkogårdschefens närmaste medarbetare och inte sällan blir du den förmedlande länken mellan ritning eller skötselplan och det praktiska genomförandet.

Efter utbildningen
Kan du arbeta som Kvalificerad trädgårdsmästare med bred kompetens inom park- och kulturlandskap. Det finns ett flertal aktörer som är intresserade av din yrkesskicklighet och du kan få jobb i bland annat kommunala parker, slottsparker, kyrkogårdsförvaltningar, bostadsföretag och anläggnings-och skötselföretag. En del väljer att starta eget företag, oftast inom skötsel och anläggning.

”Jag trivs med klassen och kursupplägget som känns otroligt genomtänkt. Vi får väldigt mycket kunskap som känns relevant för branschen.”
- Niklas Nordemar, studerande.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-07-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Kvalificerad trädgårdsmästare på Hermods Yrkeshögskola.