Sakkunnig Tull inom import- och exportförtullning bild

Sakkunnig Tull inom import- och exportförtullning

Utbildningen vänder sig till dig som redan är yrkesverksam inom Spedition/Logistik/Import/Export och som vill kompetensutveckla dig genom att bredda och fördjupa din kompetens. Utbildningen är framtagen i nära samverkan med näringslivet och ger dig efterfrågad specialistkompetens på arbetsmarknaden.

Utbildningen förbereder dig för en framtida roll som tullspecialist med att ge dig rätt kompetens som krävs för att bli en del av en väl fungerande och effektiv tullverksamhet. Att kunna säkerställa hållbara transporter och konsumtionsmönster vilket i sin tur bidrar positivt både för samhälle och miljö.

Kursen bedrivs på halvfart och på distans för att möjliggöra studier i kombination med arbete. Utbildningen kommer att bedrivas på svenska med inslag av engelsk terminologi eftersom att arbete inom tull innebär kommunikation med såväl inrikes som utrikes kontakter. Branschen kräver i de flesta fall att man kan prata flytande engelska.

Behörighet
För att bli antagen till denna utbildning krävs:
Minimum 12 månaders arbetslivserfarenhet från arbete inom tull eller transportledning/spedition/supply chain management, med tjänstgöring på heltid (100%)