På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Stödpedagog

Stödpedagog

Hermods Yrkeshögskola

Stödpedagog

Distans 210p

Få professionell kunskap om hur du skapar en bättre tillvaro för personer med behov av extra stöd.

Den här utbildningen ges på distans så att du kan arbeta parallellt med studierna. Du får en större kunskap om pedagogisk vägledning och individanpassat vardagsstöd. Hur du handleder kollegor och bedriver samt utvecklar verksamheten ingår även i utbildningen. Som stödpedagog kommer du att kunna ta det övergripande ansvaret i olika verksamheter inom funktionsstödsområdet

Efter utbildningen
Utbildningen är distansbaserad och ger dig som arbetar inom omsorg eller funktionsstödsområdet kunskaper och färdigheter till att fungera som stödpedagog. Du får fördjupad kompetens för att fungera som stöd till personer med funktionsnedsättningar, ta fram arbetsmetoder som förenklar deras vardag samt utvecklingsarbete av verksamheten. Framtida arbetsplatser kan vara olika former av boenden enligt SOL och LSS, korttidsboende för barn och ungdomar eller som personlig assistent i enskilt boende

Innehåll och upplägg
Denna YH-utbildning till Stödpedagog har ett distansupplägg på halvfart så att du kan kombinera arbete och studier. Via vår studieplattform har du direktkontakt med lärare samt tillgång till föreläsningar, uppgifter och tester, interaktivt material och studiematerial.

Pedagogiken utgår från problembaserat lärande. Egen erfarenhet lyfts fram och granskas i ljuset av ny kunskap. Kunskapen inhämtas via fördjupande föreläsningar från utbildare, föreläsare som är yrkesverksamma, aktuell kurslitteratur, avhandlingar och aktuell forskning, studiebesök, intervjuer, praktisk färdighetsträning och seminarier.

Våra samarbetspartners
Till utbildningen finns våra samarbetspartners med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

 

210 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-06-10

2020-06-10

Studietakt

50%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD