På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Stödpedagog

Stödpedagog

Hermods Yrkeshögskola

Stödpedagog

Känner du dig mogen att inspirera och vägleda dina arbetskollegor i det pedagogiska arbetet? Då är utbildningen Stödpedagog något för dig! Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet för att stärka kvalitén på brukarstödet. Utbildningen ges på distans och halvfart så att du har möjlighet att kombinera arbete och studier. 

Efter utbildningen
Efter utbildningen har du fördjupad kunskap om intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt dess orsaker och konsekvenser. Utbildningen ger dig kompetens inom organisationsarbete samt ger dig färdigheter för att kunna ta ett utökat ansvar på arbetsplatsen. Efter utbildningen kan du arbeta som stödpedagog på olika boenden enligt SOL och LSS, korttidsboende för barn/ungdomar och vuxna eller som personlig assistent. Du kommer att tillsammans med verksamhetsansvarig kunna leda teamet samt utveckla den pedagogiska verksamheten.

Innehåll och upplägg
Distansundervisningen innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, diskussioner, uppgifter och annan daglig kommunikation är webbaserad och sker via Hermods lärplattform eller via onlinemöten. Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen ett antal fysiska träffar varje termin som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer.

I Östersund innehåller utbildningen totalt 8 fysiska träffar. Det är också ett tillfälle för social samvaro med kurskamrater och utbildare. Utbildningen innehåller en LIA-period där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. 

Kurser

  • Dokumentation och kvalitetssäkring, 15 yhp
  • Etik och professionellt förhållningssätt, 15 yhp
  • Examensarbete, 25 yhp
  • Funktionsnedsättningar, 25 yhp
  • Kommunikation, välfärdsteknologi och kognitivt stöd, 35 yhp
  • Lärande i arbete, 20 yhp
  • Människan i utveckling, 15 yhp
  • Pedagogiska teorier, metoder och arbetssätt, 35 yhp
  • Praktisk juridik inom social omsorg, 15 yhp

Studietakt

50%

Poäng

200 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-08-01

2022-08-01

Slut

2022-08-01

2023-08-01

2024-08-01

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-10

2021-05-05

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Stödpedagog på Hermods Yrkeshögskola.