På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Tandsköterska

Tandsköterska

Hermods Yrkeshögskola

Tandsköterska

Som tandsköterska arbetar du med att assistera vid undersökningar, behandlingar och operationer av patienter, ansvarar för material och instrument samt sköter administrativa uppgifter och ibland receptionen. Du arbetar serviceinriktat med mycket patientkontakt. I dagsläget är det en stor brist på kompetenta tandsköterskor och efter utbildningen kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden!

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du arbeta som tandsköterska i nära samarbete med en eller flera tandläkare på en tandvårdsmottagning. Du kommer att ha kompetens att assistera vid behandlingar, se till att hygienen på mottagningen uppfyller de krav som ställs, och sköta viss administration som till exempel tidsbokning och kontakt med myndigheter. Du kommer även att kunna utföra vissa egna patientbehandlingar, som till exempel att ta avtryck på tänderna, göra provisoriska fyllningar, ta röntgenbilder och ge vissa bedövningar.

Arbetsuppgifterna kan skilja sig åt från mottagning till mottagning.

Innehåll och upplägg
Utbildningens lärarledda undervisning varvas med genomgångar av PBL-fall, projektuppgifter, föreläsningar, reflektion kring och diskussion av projektuppgifter och övningsuppgifter. Folktandvården erbjuder även att en viss del av utbildningen genomförs i deras lokaler för att du som studerande ska komma närmare verksamheten. Allt för att förbereda dig i din yrkesroll som kunnig, trygg och kompetent tandsköterska och därmed leva upp till de krav verksamheten ställer.

Vem är du som söker utbildningen?
Du är flexibel och noggrann och gillar att arbeta i team. Du tycker om mötet med människor, såväl barn och ungdomar som vuxna.

 

325 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-01

2020-08-01

2021-08-01

Slut

2018-12-20

2020-02-28

2021-02-28

2022-02-28

2023-02-28

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD